Ingredience

60 g másla

60 g hladké mouky

300 ml zeleninového vývaru

sůl

4 stroužky česneku

100 ml smetany

100 g taveného sýra

1 brokolice (500 g)

150 g mražené kukuřice

1 červená paprika

1 lžíce másla na vymazání formy


1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studeným vývarem a dobře rozšleháme. Pak ji uvedeme do varu a zvolna vaříme alespoň 15 minut. Během vaření ochutíme omáčku solí a utřeným česnekem. Nakonec přilijeme smetanu a necháme rozpustit sýr. Za stálého míchání krátce povaříme a připravíme hustou omáčku.


2. Brokolici rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě. Pak ji scedíme a ihned ochladíme pod studenou vodou.


3. Okapanou brokolici promícháme s kukuřicí, na kostičky nakrájenou červenou paprikou a osolíme. Zeleninu rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích misek a zalijeme sýrovou omáčkou. Zapékáme při 200 °C 15-20 minut.