Ingredience

1 menší hlávku brokolice

sůl

50 g parmazánu

3 stroužky česneku

1 svazek bazalky

olivový olej

250 g ricotty

drcený pepř


1. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a dobře propláchneme. Pak ji vložíme do osolené vroucí vody a 3-5 minut povaříme. Scedíme ji a necháme pořádně okapat.


2. Parmazán nastrouháme na jemno. Česnek oloupeme. Bazalku opereme, osušíme a lístky otrháme.


3. Okapanou brokolici s lístky bazalky, česnekem a 3 lžícemi olivového oleje rozmixujeme na jemno. Do brokolicové směsi vmícháme ricottu a nastrouhaný parmazán. Podle chuti osolíme a opepříme. Pomazánku podáváme s křehkým chlebem nebo knäckerbrotem.


  9:26,  aktualizováno  25. března 2019 19:00