INGREDIENCE
2 balení tartaletek
250 ml plnotučného mléka
3 žloutky
35 g kukuřičného škrobu
35 g másla
75 g cukru
Semínka z 1 vanilkového lusku
1 balení pusinek
Fíky, ostružiny, maliny na ozdobu
POSTUP
1. Do hrnce vlijte mléko, žloutky, kukuřičnou mouku, máslo a vanilku. Na mírném ohni přiveďte za stálého míchání k varu a poté ještě 5 minut míchejte a vařte. Krém se musí řádně provařit, aby nebyla cítit kukuřičná mouka, zároveň by díky ní měl krásně zhoustnout.
2. Až bude krém hotový, přelijte ho do misky a přikryjte potravinovou fólií tak, aby se přímo dotýkala krému. Nechte vychladnout a poté dejte do lednice na 2 hodiny (i s fólií).
3. Chladný krém si připravte do zdobícího pytlíku s trezírovací špičkou a nastříkejte ho do tarteletek. Ty ozdobte pokrájenými fíky, ostružinami či malinami a pusinkou. Pokud máte doma flambovací pistolku, použijte ji na opálení pusinek, vytvoří to krásný efekt.
Tento recept připravila Cat & Cook