Potřebujete:
250 ml mléka
25?g krupicového cukru
300?g hladké mouky
10?g droždí
1 lžíci strouhaného kokosu
250?ml kokosového mléka
2 lžíce rumu
1 vejce
špetku soli
olej na smažení
hrst čerstvých jahod
dva fíky
hrst višní
jablíčko
mascarpone
Postup:
1. Mléko lehce ohřejte v kastrůlku. Vmíchejte do něj lžičku cukru, 3 lžíce mouky a rozdrobené droždí a nechte asi 5 minut lehce nakynout.
2. Zbylou mouku promíchejte s kokosem. Kokosové mléko smíchejte s rumem, vajíčkem a solí. Tekutinu postupně vmíchejte do mouky, až vznikne hladké těsto. Přimíchejte kvásek a nechte 30 minut v teple kynout.
3. V lívanečníku vymazaném olejem postupně smažte lívance a uchovávejte je v teple. Potíráme mascarpone nebo ovocným džemem, ozdobíme ovocem.