Nedávno jsme psali o tom, jak si na podzim zvednout náladu. Dneska vám představíme pár podniků, ve kterých naprosto spolehlivě zaženete podzimní chmury díky vynikajícím pochoutkám. Jste zvědavé, co jsme pro vás vybrali? Jdeme na to.
Brixton Balls
Začínáme netradičně masem, tedy spíš masovými koulemi. A to rovnou těmi nejlepšími, které v Praze najdete. A ne, není to v obřím obchoďáku na Čerňáku nebo na Zličíně. Pochutnáte si na nich v Brixton Balls na Vinohradech jen kousek od náměstí Míru ve stylovém street food bistru, které založil hudební producent Tim Simenon (spolupracoval například s Depeche Mode, Sinéad O’Connor, Davidem Bowiem nebo Massive Attack). Menu se tady mění spolu se sezónou, ale garantujeme vám, že si pochutnáte vždy. A na své s přijdou i vegetariáni, nebojte.
?taken-by=brixtonballsCafe Elektric
Náladu vám také zvednou dobroty v Café Elektric v centru Prahy, konkrétně na Ovocném trhu v ve sklepních prostorech Kolowratského paláce. Co třeba takový vydatný víkendový brunch, který tady podávají celý den? Navíc ve velmi zajímavých historických prostorech, to je prostě neodolatelná kombinace. Rozhodně vyzkoušejte!
?taken-by=cafe_elektric
Cukrář Skála
Podzim a sladkosti? Znáte snad něco jiného, co jde dohromady tak skvěle jako tahle dvojka? A ty nejlepší seženete u Cukráře Skály, kde si pochutnáte jak na české klasice v novém hávu, jako je třeba koňaková špička, tak i na dortících moderních chutí. V Celnici i v Dlouhé, kde navíc najdete luxusní kremrole, zaplesají srdce všech milovníků skvělých dezertů. To vás pak nějaký podzim nerozhází.
?taken-by=cukrar_skalaCreme de la Creme
Uznáváme, že podzim není zrovna nejvhodnějším obdobím pro konzumaci zmrzliny. Na jednu stranu vám možná bude chvilku zima, ale na tu druhou vám dozajista zvedne náladu. Speciálně ta od Ceme de la Creme, kde mají tolik druhů neskutečně lahodné zmrzliny, že tam snad budete chtít přezimovat, abyste ochutnaly úplně všechny.
?taken-by=girlslifeandthecity