Sobota 31. října 2020, svátek má Štěpánka
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 31. října 2020 Štěpánka

Diskuse k článku

RECENZE: Pillars of Eternity 2: Deadfire je úžasné námořní dobrodružství

Tak trochu ve smyslu „nespravuj, co funguje“ je druhý díl Pillars of Eternity spíše důstojným pokračovatelem než skutečným nástupcem. V jeho případě to ovšem není žádná výtka. Jde o perfektní hru na hrdiny v klasickém střihu s mnoha menšími zlepšeními, která vám přinese desítky hodin zábavy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

P26a70v94e26l 43M29e20d98e45k 1590542211595

Včera mi vlezl lodník do kajuty a začal se svlíkat. Po dotazu co dělá suše odvětil, že striptýz. Na ještě vyděšenější dotaz odseknul, že je to snad úplně jasný, a že jdem na věc. Vykopnul jsem ho ;-D

+5/0
22.5.2018 14:15
Foto

M71a38t47ě18j 43B49a10š39t55i11n78e87c 6988269541485

Rozehrál jsem minulý týden (i se slovníkem k nakouknuti). Prostředí je opravdu pěkný a neokoukany. Audio je příjemný a zapadá do hry. Námořní bitvy mě osobně zatím moc nenadchly a spíš zdržují než aby byly pěkným zpestřením. Questy pro frakce jsou zajímavé kde ani jedna ze stran není čistě bílá nebo černá. Hlavní děj zatím nic moc u Poe 1 mi přišel lepší přece jenom děti bez duše proti Rambo příběhu kdy si to máte rozdat s Bohem. Jediný co mě chybí oproti jedničce je tzv. životopis kdy jste si mohli připomenout váš postup dějem (nebo jsem slepý a nenašel jsem ho). Hře bych dal 88%, myslím že to bude určitě nejlepší letošní izometricke rpg.

0/0
22.5.2018 12:46
Foto

J57a41r96o35s77l94a16v 20M42a23r51v60a20n 2607610336907

Nejhorsi u techto ukecanych RPG je, ze texty obvykle nejsou oznaceny jako zasadni pro questy a zbytek a musite se tedy probirat tunou random balastu.

+3/−3
22.5.2018 12:17
Foto

M54i75r13o74s44l53a70v 46S75t85a24s93t46n54y 7304933536961

Většina hráčů, kteří se do "ukecaných RPG" pouští, tak činí proto, že je ty texty baví číst.

Třeba na Planescape: Torment jsou dialogy zdaleka to nejlepší.

+5/0
22.5.2018 12:38
Foto

J11a23k24u33b 93B42o41h97o10n36ě58k 8785456509267

Bohužel prakticky hned samotný začátek recenze mě donutil si z hodnocení odečíst tak 20%.

"Dopilování už tak perfektní hry"

Jednička tedy měla k dokonalosti dost daleko. Třikrát jsem ji zkoušel dohrát a třikrát mě přestala bavit ještě než k tomu došlo. Teď to zkouším po čtvrté a že bych z toho měl lepší pocit, se bohužel říct nedá.

+1/−3
22.5.2018 11:21
Foto

M64i18r71o78s44l82a96v 52S64t41a29s29t94n47y 7754953396251

Z toho, jak je to napsané mi přijde, že řeč je hlavně o herním systému (jinak by to podle mě nedávalo moc smysl) a ten jakožto komplexnější upgrade herních systémů z her na infinity enginu podle mě perfektní je.

Souboje vyžadují více mikromanagementu, schopnosti "per encounter" nutí hráče je používat a ne šetřit na těžší potyčku, pokud postavy bojují nablízko nemůžou beztrestně odběhnout pryč atd.

Na rozhovory mají vliv základní vlastnosti, skilly, povolání (dokonce i jednotlivá sub-povolání) rasa, původ a background, osobnostní reputace a reputace vůči frakcím. Ve dvojce teď volby z jedničky.

Podle mě je to perfektní evoluce pro IE like hry, byť to neznamená, že by PoE byla perfektní hra.

0/0
22.5.2018 12:32
Foto

J16a64k31u77b 39B52o19h41o12n55ě70k 8205266169787

Právě souboje mě dost zklamaly. Podle mě jsou zbytečně komplikované a plné mechanismů, které jako hráč nerozlousknu. Nejsem žádný munchkin, co se babrá hodinu s čísly, aby našel o 5% efektivnější build, ale tady to prostě nemám z jaké strany uchopit. Neprůhledný systém graze/hit/critical, chybějící informace o DpS, DR nutící žonglovat se zbraněmi, endurance a hit point damage a k tomu spousta kouzel a schopností s AoE a friendly fire.

Ono by se to dalo zvládnout, ale chtělo by to jasně komunikovat na hráče víc informací a úplně ideálně by to chtělo klasický tahový souboj, protože takhle spoustu schopností ani nevyužiju.

+1/0
22.5.2018 13:34
Foto

M52i29r89o21s32l74a61v 28S25t70a68s62t22n21y 7124613596611

Já se do toho dostal postupně, ale souhlas, nebylo to přehledné a některé věci hra ne úplně šťastně vysvětlovala.

Tohle byla ale jedna z věcí, na které pro dvojku pracovali, protože Sawyer s touhle kritikou souhlasil. Dle prvních hodnocení jsou souboje ve dvojce snazší, než v jedničce.

0/0
22.5.2018 14:13
Foto

J49a29k43u61b 42B40o41h35o35n50ě93k 8965936309127

Osobně bych spíš trval na tom, že to pro real-time boj bylo až zbytečně ambiciozní, ale proč ne :-)

0/0
22.5.2018 17:08
Foto

J23a26k93u56b 16B27o92h41o13n13ě61k 8685836569287

S rozhovory to také není zase tak slavné. Ano, ty vložené možnosti závislé na vlastnostech nebo postavě jsou dobré a ani by mi nevadilo, že většinou jsou jenom kosmetické, nakonec jde o role playing a je to jednoznačně dobré pro sžití se s postavou, ale co mi hodně vadí je to, jakým způsobem na hráče machrují těmi červenými nedostupnými možnostmi. Koukej, tady máš možnost říct něco jinak, ale nemůže, protože nejsi paladin. To mi zase ten role playing zážitek kazí

0/0
22.5.2018 13:37
Foto

M90i52r18o60s64l66a58v 19S67t57a80s89t49n35y 7764313736741

Můj build paladin - Kind Wayfarer byl pravda roleplayingově dost vděčný. Jeden z nejlepších momentů byl, když jsem v rámci nějakého questu narazil Bleak walker paladina a proběhla skvělá filozofická debata :)

Jako některé buildy jsou určitě hodně zvýhodněné - např. orlan-cipher, ale tohle umí málokterá hra rovnoměrně vybalancovat.

Jinak jsem měl za to, že ty nedostupné možnosti v rozhovorech jdou vypnout (mně osobně nevadily).

0/0
22.5.2018 14:23
Foto

F41i19l97i85p 66T12ř55e31b35a 6123580388786

Zobrazení těhle možností jde vypnout (šlo v PoE1), a pokud vím, je to tak i defaultně, takže pokud na vás machrují, můžete si za to sám ;-)

0/0
22.5.2018 14:44
Foto

J72a51k78u32b 12B53o85h69o47n55ě66k 8845886579467

Defaultně to určitě vypnuté není, jedině že bych to zapnul omylem a to fakt nemám ve zvyku :-)

0/0
22.5.2018 17:07
Foto

O13n90d76ř36e39j 93S19e24k18e92r65a 1507576196459

To se stane hned. Prostě jste se zabral do hry a nevšiml jste si, že jste z komplikované debaty přešel rovnou do nastavení.:-)

0/0
22.5.2018 21:01
Foto

J33a16k18u29b 12B27o96h56o54n28ě29k 8885706719517

Akorát že jsem se včera díval a nikde to v nastavení neviděl, takže fakt nevím :-)

Tedy pokud náhodou jeden nemluvíme o prvním a jeden o druhém díle

0/0
23.5.2018 9:10
Foto

M29i81r23o96s83l32a20v 80S12t48a77s41t63n23y 7194873446221

Minulej týden jsem shodou okolností jedničku znovu instaloval a defaultně vypnuté to není. Na druhou stranu, kdyby mě to pálilo, tak jako Vás, tak bych se pídil po tom, jestli to jde vypnout a do minuty bych zjistil, že ano :)

0/0
23.5.2018 10:10
Foto

M38i20r42o77s79l38a44v 84S93t30a80s20t74n30y 7534463506451

Jo a je to v záložce obtížnost. Zvlášť je možnost zobrazení toho, jak vysokou vlastnost/skill potřebujete a zvlášť možnost vidět odpovědi pro jiné rasy/povolání.

0/0
23.5.2018 10:17
Foto

J67a43k21u60b 10B95o37h26o62n48ě65k 8915416199417

Tak zobrazování možností v dialogu bych pod obtížností fakt nehledal :-)

Díky

0/0
23.5.2018 12:06
Foto

K53a58t43e41ř85i13n43a 68D48r46a26h60o30k38o13u21p20i76l67o51v76á 9786261582423

Výborná hra. R^

+2/−1
22.5.2018 8:07
Foto

M81i51r21o81s45l37a38v 49S10t43a76s93t12n18y 7594643986511

Sice to budu hrát až to bude pořádně opatchovaný a vybalancovaný a taky až po vydání těch třech DLC, ale recenze potěší.

+2/0
22.5.2018 8:05

Máme podvyživené děti? Trend „zdravého“ stravování je tragický, říká odborník

Premium Špenát je hnusný, rajčata taky. Do školní jídelny nechodíme, tam nám nechutná. Jíme jen špagety a pizzu. A tak dál....

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Generace nevzdělaných dětí. Jen málokdo dělá při distanční výuce pokroky

Premium Je osm hodin ráno, učitel zakládá virtuální místnost, do které se postupně připojí žáci. Jednomu nejde mikrofon,...