Diskuse k článku

RECENZE: Angry Birds 2 nebrat. Je to klasické free 2 play svinstvo

Finské studio Rovio, které stojí za fenoménem Angry Birds, se potýká s problémy. Poslední hry si nevedly dobře, propouštělo se a klesly i zisky spojené s merchandisingem. Neblahý trend mají zastavit právě Angry Birds 2.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

J66i19ř88í 82K24a70r82á28s69e43k 1513712452841

Vytočený fógle jsem hrál na začátku. Pak přišly různý mutace, ty mě moc neoslovily, ale tahle "dvojka" mě zatím baví a vesele postupuju level od levelu a vše zatím zadarmo. Nevím, co se vám komu nelíbí.

0/0
10.8.2015 15:16

O32n77d37ř67e13j 51K62o34p16e59c89k61ý 6710955937478

Přesně jak bylo řečeno, též doufám, že jim to zisky nevylepší. Tyto hry je třeba bojkotovat a ukázat všem vývojářům, že F2P model ovlivňující hratelnost je slepá vývojová větev a nechutnost k tomu.

+3/−1
10.8.2015 12:56

K98a77r47o83l83í52n49a 91P24o58s42p79í29c78h82a57l69o44v69á 6416171849826

Pardon, to mělo být +

Tenhle model taky nesnáším, nazvala bych to spíš pay to win nez free 2 play.

0/0
15.8.2015 14:21

L47e41o42š 12V38e92r62n97e85r 4344310446723

Plně souhlasím, F2P model je "svinstvo" a totálně ničí hry. To radši žádnou než nedomrdlou hru! Kdysi dávno za starých časů stačilo zaplatit za pěknou hru, a měli jste 100% jistotu, že ji všichni na celém světě mají stejnou, za stejné peníze - stejné šance, obtížnost atd. Bez reklam !!!!!

+11/−1
10.8.2015 11:21

M33i61c10h79a38l 45K53a54l19a82š 7159376759

Zkusil sem, po 15 minutách smazal. Tragická parodie na moderní hru...

Pay 2 Win systém je přímo odporný až nechutný.

Nevidím jediný důvod tohle hrát, když už těch předchozích ptáků vyšlo tolik, že si s nima člověk vystačí na dekádu. Nemluvě o naprosto skvělých Bad Piggies (které ale hádám byli na ldi až příliš chytrý a nezvládali u toho až tak moc myslet :-( ).

No, prostě odpad. Pořád mám problém na tablet splašit kvalitní tituly (zatím si musím vystačit s The Room, Blek, Simple Rockets a třeba Door Kickers - za ně si prostě zaplatím jednou a nazdar).

+4/0
10.8.2015 10:40

P41a91v36e35l 61T39r23ü94b10e51n51e49k20r 7971611592552

Souhlas. Ještě bych zde ale opravdu doporučil Monument valley. Sice krátký ale fajn zážitek.

+2/0
10.8.2015 11:13

O54n96d43ř20e34j 17K44o89p13e71c41k37ý 6370585377748

Limbo, to mohu vřele doporučit.

+1/0
10.8.2015 12:57
Foto

P61a60v69e71l 59H71a90r30t77m32a19n 8586391271467

Tohle už ani není Pay2Win, tohle je další fáze - Pay2Play. :)

+3/0
10.8.2015 14:45

V91o94j62t37ě18c92h 65R17ů83ž91e45k 1577672814662

https://www.youtube.com/watch?v=SrDSqODtEFM

0/0
10.8.2015 10:37

D72a92n 24S73v58o46b90o87d94a 6811155237416

free to play ze své podstaty neni svinstvo, jak píše pak Chytil, tahle hra je ale spíš pay to play... každopádně, mi nevadí pár korun do hry dát, když mě baví, ale blbé na tom je, že cenová politika je koncipované dle cílového trhu, a pokud průměrné platy řekněme v USA jsou 4x vyšší než tady, tak ty částky jsou pro ně pár korun... kdyby to stálo 1/4 v korunách tak by nás ty free to play hry (a nebo klidně i ty pay to play) hned víc bavily...

+2/−3
10.8.2015 10:29

A12l96e85x59a85n34d49r 42C73h30y28t81i95l 2534852785241

Napriklad klasicke F2P Dota2 Vas bavi stejne, at do toho ty penize date nebo nedate, protoze jedine, co si muzete koupit, jsou vstupenky na turnaje nebo skiny na hrdiny, ktere na hru jako takovou a jeji mechanismy nemaji vliv.

+1/0
10.8.2015 10:40

M23a33r48e20k 59Š26e44b65e68s98t10a 2173661543127

S těma platama je to blbost...podívejte se za kolik se prodávají velké normální hry-----a zjistíte, že za velkou AAA hru, třeba zaklínač, zaplatíte tolik co za průměrný balíček herních gemů ve F2P hře.....takže co to je když to není svinstvo? Jinde za 1200 dstanu obrovskou propracovanou hru která mě vydrží leckdy i stovky hodin.....za 1200 dostanu např. 1500 zelených gemů které můžu utratit klidně během hodiny - a to je prostě free to play svinstvo!

+7/−1
10.8.2015 10:52

J78o33s15e85f 16K84a71r42f41í34k 7972715946910

A Vás s bouchačkou u hlavy někdo nutí si ty zelené gemy koupit?:-P

F2P je o tom, že hrajete ZADARMO a pokud chcete, tak si za něco připlatíte. Ano, některé hry to mají nastaveno tak, že bez peněz si nezahrajete a necháte tam "velké" peníze, ale to už je jen a jen na vás...

+1/−2
10.8.2015 11:05

M61a91r14e18k 80Š67e80b74e30s51t80a 2503931273357

já sem ale nepsal o tom že někdo někoho nutí, já sem psal o rozdílu co dostanu za 1200 korun.....někde plnohodnoutnou hru na které makalo spousta lidí několik let....jinde dostanu vzdušný prd který po pár hodinách hraní zcela vyčpí....

+5/0
10.8.2015 11:12

A48l34e17x75a25n12d71r 48C10h71y38t51i89l 2164852615541

To je jen Vase zbozne prani, hromada placenych titulu totiz stoji za starou backoru, at na tom travili treba 10 let. Napriklad Duke Nukem, ci Elder Scrolls Online, ktere bylo tak spatne prijato, ze zrusili radsi i ty mesicni poplatky.

0/0
10.8.2015 12:36

A48l73e16x16a94n98d85r 85C31h14y12t62i15l 2644892535171

To uz je pay to play a to je kapanek rozdil. Kazdopadne se zbytkem souhlas.

0/0
10.8.2015 11:16

A91l10e90x95a78n88d89r 53C14h45y52t26i89l 2674442895351

Tak si porovnejme celkove naklady

Dota2 - koupena 2x vstupenka za 7Eur (kterou jsem chtel hru podporit a tem nejlepsim zvednout vyhru v sampionatu), vydelky z prodanych itemu, ktere mi padly cca 2Eura, odehrano 2200 hodin

Witcher3 - cena 59 Eur, odehrano 50 hodin a hle, mame tu datadisk, za ktery se bude zase platit.

Uvaha o konecnych dvanacti stovkach je nesmysl.

0/−1
10.8.2015 11:21

M12a30r21e28k 53Š35e30b88e93s97t68a 2853931173477

super srovnávat vstupenku se hrou ---- :-/ Ještě srovnejte Angry birds že si můžete koupit plyšáka na kterém dřeli děti v číně a půjdu do kolen ;-D

a co jiné F2P pane Chytil....říkal ste, že jich je prej hodně co mají dobrej F2P model...ale pořád melete jen o dotě .)

0/−1
10.8.2015 11:26

A96l82e23x85a69n58d69r 83C26h62y90t62i43l 2694402465671

Vstupenka je Option, byla to ma vule ji koupit a komunitu podporit, protoze je to dobra hra a podporim ji rad. Ale klidne si to odmyslete a vlastne jsem na hrani vydelal dve eura ;-)

Neni jich "prej" hodne, je jich hodne. Drtivou vetsinu uvedenych jsem hral osobne (hry si vetsinou docela vybiram, protoze se venuju vyhradne Dote), ten zbytek mam doporucen od znamych.

MOBA: LoL, Smite, HotS

Karetni: Heartstone, Magic

RPG: Drakensang online, Path of Exile

Strategie: Airmech

FPS: Planetside 2, Team Fortress 2, Warframe, Warface, Heroes and Generals, Defiance, BattlefieldPlay4free tusim zrusili

Akcni: WoT, War Thunder, Magicka, Marvel Heroes, Robocraft

Napocital jsem jich 17, ktere jsem hral osobne a davam to z hlavy. Takze jich jiste bude vic nez tech 20. Mnohem vic. Takovych tech Indie her zdarma je plny internet. Nemam cas ani chut zkouset neco noveho, kdyz mi to co mam, zatim vyhovuje.

0/0
10.8.2015 12:16

M71a78r62e69k 42Š87e48b73e69s17t83a 2893301673197

tak ale to co ste vypsal sou právě ty hry které převedli F2P do hratelné podoby....navíc Drakensang už není co býval .) Dobře uznávám není jich na jednu ruku ale stejně jsou to právě ty zlaté vyjímky které potvrzují pravidlo že jinak je to odpad....

0/0
10.8.2015 13:30

A38l14e28x17a53n57d29r 76C41h45y93t65i61l 2714862285631

Ano, protoze tohle je skutecne free to play, nikoliv pay to win ci jine hruzne odbocky. Jak je ale z diskuze videt, mnoho lidi to haze do jednoho pytle, a je to skoda. Hlavne pro hrace samotne.

0/−1
10.8.2015 14:28

K61a11r23o25l53í77n63a 93P74o21s10p51í84c93h95a94l80o34v38á 6506321919196

S tím, že je WoT free2play nesouhlasím. F2P je to maximálně do tier 8, pak už je to opruz typu pay2win, který je bez premia téměř nehratelný. S kamarády jsme nad tím před lety strávili stovky hodin, dnes už to z party hraje jen jeden. Všechny odradil právě ten přiblblý model.

0/0
15.8.2015 14:49

A52l12e30x33a48n32d85r 11C81h87y30t38i29l 2534932835361

Kdybych mel jmenovat opravdu dobre placene AAA tituly, ktere jsem si skutecne dobre uzil, take jich bude malo. To ale neznamena, ze apriori reknu, ze vsechny placene tituly stoji za houby, protoze jen par z nich me oslovilo. A ze je to vlastne vyjimka potvrzujici pravidlo. Nema to logiku

0/0
10.8.2015 14:31

M63a22r78t45i29n 35C55u51m97p69e80l47i58k 7761400683902

to nemyslite vazne? Datadisk, ze ktery se bude zase platit? To je trochu rozdil, ne? Herni rozsireni je rozdil a nakupovani zivotu je rozdil. Nemluvim ani tom, ze zrovna k Witcherovi3 vyslo a snad i vyjdou nektera bezplatna dlc. A kdyz mluvite o porovnani nakladu...kolik stoji vyvoj AAA hry na PC,XO,PS4, ktera v zakladu nabizi otevreny svet, orchestralni hudbu, dabing, x desitek herni doby a ja nevim co vsechno...a kolik stoji takova mobilni hricka jako angry birds, ve ktere je zpoplatneno uplne vsechno...takze tech 1200 je vic nez opodstatnenych

+2/0
10.8.2015 11:29

M70a23r33e53k 25Š70e87b20e28s62t64a 2643761503867

přesně! až bude ve F2P hrách stát největší balíček herních gemů nebo prostě čehokoliv co tam mají třeba 200Kč neřeknu ani ň ale ta cena největších balíků herních měn je třeba i třikrát větší než AAA hra.....

+1/0
10.8.2015 11:35

A49l12e86x19a23n72d32r 75C73h81y49t62i15l 2624332205881

na druhou stranu je pozitivni, ze skolou povinne deti aspon jdou delat neco uzitecnejsiho:)

0/0
10.8.2015 12:31

A68l37e82x79a60n81d47r 50C89h35y10t71i90l 2854312285931

Nektere radoby free to play maji podobny model. Hrajete 10 levelu a pak si musite koupit pristup do dalsich levelu. Takze ne, neni to rozdil.  Muj nazor na WoW je takovy, ze klidne at jsou mesicni poplatky, ale dalsi rozsireni by mela byt automaticky zdarma. Neni divu, ze komunita WoW je polovicni nez byvala.

Poctive f2p ma zpristupneny veskery obsah hry, pouze vzhledove itemy se muzou dokupovat. 

O Witcherovi se pred vydanim rikalo, ze vsechna dalsi DLC budou zdarma, ale nebude tomu tak. Ale ja se na ne preci nezlobim. To jste spatne pochopil. Jen argumentuji nesmyslem, ze AAA titul  se jednou koupi a je zpristupnen veskery obsah a uz nikdy se nemusi nic dokupovat.

Co to je vyvoj AAA hry, to se muzeme pobavit. Mrknete se na screeny napriklad z Defiance. Take se to vyvijelo, ale nic to od Vas do zacatku nechce. Pokud se Vam to bude libit a budete chtit, tak si neco koupite.

Myslite, ze to snad vyvijeli zadarmo? To vsechno, co uvadite, je i tam.

Ja tu totiz nehovorim o Angry Birds, ale o F2P celkove. A to Angry birds tedy rozhodne neni.

0/0
10.8.2015 12:25

M96a55r89t31i55n 27C47u46m58p71e75l18i82k 7561930523752

nejvic by to bavilo, kdyby si clovek hru proste koupil a dal se o nic nestaral a nic neplatil. Tento model model je neskutecne vyderacny, jenz sice vi, ze ho dost lidi odhodi, ale zaroven spousta lidi naleje az stovku dolaru. Nicmene nejde ani tak o trh (i kdyz z casti jo), ale napr. prave tato hra je koncipovana tak, ze ji je treba dotovat vicemene neustale (dobijeni zivotu), tzn. coz je mnohem vice odrazujici, nez si dvakrat neco koupit a dal po zbytek hry nic neresit.

0/0
10.8.2015 11:23

A94l48e67x16a88n29d48r 67C33h47y32t14i82l 2944272435201

AAAA pan cenzor dorazil. Dobry den.

Takze opravim par slov velkymi pismeny ano? Bude to dost slusne??

Co to je za UCHVATNY nadpis? Klasicke free 2 play svinstvo?

Okurkova sezona dorazila uz i do Bonuswebu?

To je teda NADHERA. 

Kdo to psal? Zach? Aha, tak je mi to jasny. Asi ma problem s definici "free to play". Zjevne nepochopil, co to klasicke free to play je. Kdyz uz nalepkujete, tak  "freemium ci pay to play svinstvo", ale shodit klasicke perfektni free to play je asi jako napsat do hlavniho titulku, ze vsichni redaktori vsech novin stoji za HOUBY. Coz si napriklad pan Kasik z Technetu  jiste nezaslouzi.

0/−21
10.8.2015 10:12

M64a76r29e67k 23Š19e44b43e11s20t71a 2423161783167

těch pár světlých vyjímek ve F2P světe které spočítámě na prstech jedné ruky je právě důkaz toho že to prostě svinstvo je....

taky mám rád F2P hru Path of Exile - ale osobně bych si tu hru radši koupil za plnou cenu a měl tam všechny ty hezký skinny než abych platil za světélkující meč 500Kč....

+2/−1
10.8.2015 10:56

A29l24e89x82a60n87d18r 35C51h62y31t79i25l 2424742755571

Ja nehraju hry kvuli svetelkujicim efektum. A radsi nez Path Of Exile mam Diablo. A neni to o cene, je to proste o hratelnosti a zabave. Bavi me vic. I kdyz pak prisel datadisk a vlastne to tak chtelo za dalsi obsah dalsi penize. Cena za uspesnou hru vetsinou neni nikdy konecna.  Viz Battlefield 3, World of Warcraft a dale. Diablo, WoW ci BF jsou jen dukazem toho, ze z uspesnych her se tahaji penize neustale a dokud znacka bude zit, bude se to dit.

Nejde o par svetlych vyjimek, jde o nazyvani veci pravym jmenem. Je spousta her free to play, ktere jsou skutecne zdarma a bud se dokupuji vzhledove veci nebo si na ne musi clovek chvili pockat a farmit (aspon si toho pak vic vazi).Mne by moje ruce a ani nohy opravdu nestacily k tomu, abych ty hry spocital. Ale tak jde jen o to, kdo chce hledat, kdo chce zkouset. Nic vic.

0/−1
10.8.2015 11:14

M74a71r90e27k 32Š18e81b38e32s71t87a 2193751353267

ale když si koupím datadisk do WoWka tak ho prostě mám celej..chápete...CELEJ a ne že budu chvilku hrát a hukne na mě cedluka jestli nechcu tisíc gemů v akci jen za 500Kč!!!

+1/0
10.8.2015 11:18

A68l25e83x67a14n44d82r 32C56h50y77t15i90l 2394292105361

Nemate, jsou tam mesicni poplatky, takze kdyz nezaplatite, tak NEHRAJETE, chapete?

Chcete na jinej realm? Zaplatite. Chcete zmenit pohlavi postavy? Zaplatite. Chcete koupit hezciho mounta? Zaplatite!!!

Za vsechno se tam PLATI, tak v cem je to lepsi nez Free to play????

+1/0
10.8.2015 11:24

M43a23r66e44k 86Š87e96b16e18s53t37a 2253301253747

To snad nemyslíte vážně tuhle otázku...je to lepší v tom že když už zaplatím tak mám VŠECHNO.....kdybyste chtěl všechno z F2P her nestačilo by vám ani sto tisíc :D

+2/0
10.8.2015 11:28

A36l15e21x98a57n16d71r 23C91h49y43t75i53l 2134892985131

Ja nevim, ale Vy jste asi WoWko nikdy na offiku nehral ze?

Tam nemate VSECHNO, co to melete?

Jsou sluzby a veci, ktere si muzete pouze koupit solo mimo standartni poplatek za hrani a porizovaci cenu hry!Tak trochu matematiky jo?

Hral jsem WoW 7 let a jsem rad, ze jsem z toho venku.

Porizovaci cena 1000,- a vysly za tu dobu tusim tri datadisky, kazdy cca za 900,- - soucet=3700,-

Mesicni poplatky min. 12x300,- x7 = 25200,-

Takze za samotnou hru POUZE cca 30000,- a  to tam nepocitam to, kdyz bych nakupoval vsechny dostupne mounty a vyuzival vsech sluzeb napriklad na bonusy ke grindeni, ci zmeny ucesu nebo co to tam tenkrat bylo mozne za uplatu. Uz je to 4 roky zpatky.

Lehce bych dosahl tech udavanych 100.000,-, ale kdo by to proboha delal? Jen clovek, co WoWkem zije a nedela nic jineho.

Ano, znam i takove lidi, co si kupuji tanky ve WoT, ale to neznamena, ze je to ve vsech placenych titulech zdarma a ze nejaka jednorazova castka za hru zpristupni vzdy vsechen obsah a moznosti.

A myslim to smrtelne vazne.

+1/−1
10.8.2015 11:44

M71a61r75e62k 67Š80e80b37e86s61t94a 2893541163367

já hrál WoW do Cataclysmy od startu a prostě vždycky sem měl celý obsah za svoje peníze, nikdy mě hra neřekla sry, musíš čekat 24 hodin než se ti zpřístuponí tenhle dungeon protože jsi v něm už dnes byl----nebo zaplať a můžeš hrát hned....pokud ještě dobře vidím je to diskuse pod recenzí na Angry Birds 2 která je zdrama drahá!.....a říkám znovu, čest vyjímkám, kterých moc ale není a každá má svoje omezení......PoE je celé zdarma ale všichni vypadají jako šupáci pokud neplatí....WoT je celé zdarma ale proti člověku co má nakoupenu vzácnou munici máte opravdu pramalou šanci, zvláště pokud to ještě navíc umí dobře hrát....a to sou ty omezení které sou u F2P ale u placených nejsou! Někde startují všichni z jedné lajny, jinde si někdo může startovní bloky za penízek posunout dopředu......co je lepší je myslím jasný...

+1/0
10.8.2015 13:38

A34l13e77x85a27n29d51r 29C70h98y74t94i52l 2224522135281

Jak jsem rekl, nove hry moc nevyhledavam, (krome tech kterych jsem fanouskem od zacatku - napr.Witcher ci Fallout), takze netusim, jak je to v nekterych z nich dnes. Napriklad WoT jsem nehral asi 3 nebo 4 roky, Drakensang asi 3. Ale WoT byvala dobra hra, kde to hazelo lidi do stejne skupiny podle toho, co meli za vybavu.

PoE - takze cely obsah je vlastne dostupny. Ze vypadaji jako supaci me moc nezajima, hraju hry kvuli hratelnosti, kdybych mel resit jak postava vypada s jakym itemem, pripadal bych si kapanek zzenstile. Ale je to evidentne otazka priorit. Ja holt vyrustal na Didaktiku a grafika nebyla tenkrat tak podstatna.

Jinak jsem si vzpomnel jeste na alternativu k WoW - Rift. Je to take f2p, ale jsou tam omezeni. Nicmene nikterak drasticka (nejde prodavat na aukci, omezeny pocet batohu, omezeny pocet hrdinu). Ale kdyz me to bavilo, taky jsem tam nejakych 600 poslal a hru poslal moznostmi vicemene na uroven WoWka. Za tech nekolik set hodin, ktere jsem u toho stravil, mi to prislo ok. Priklad z prvni vety jsem bohudik u zminovanych ci mnou hranych her nikdy nezazil, takze to povazuji spise za takovou vyjimku. Pokud to nekdo podporuje, je to blazen. A za svinstvo to samozrejme povazuji take. Jen jsem to nikdy nezazil (mozna, protoze si prave ty tituly peclive vybiram)

0/−1
10.8.2015 14:26

M54a33r53e68k 48Š21e67b33e39s71t70a 2543751323467

Hraju GW2-líbí se mě, platím...

Hraju PoE-líbí se mě,platím...

Mám rád dobrý hry....a když si představím jak fantastický by tyhle hry byly bez F2P modelu (v případě GW2 placení herní doby a otevření všech udělátek a omezení) - nemůžu nikdy říct že F2P je dobrý!!!!!!!! Jen je někde lépe zpracovaný než jinde.... .)

0/0
10.8.2015 17:57

A42l17e50x50a34n13d81r 83C29h41y14t62i92l 2854382245441

Jinak podotykam, ze tech 30000,- bylo jen to co jsem MUSEL zaplatit, ne to co jsem chtel.

0/−1
10.8.2015 12:38

O58n76d45ř31e62j 67Z84a90c19h 3613860573802

Klid. Nepíšu, že f2p je svinstvo (což, mimochodem, na mobilech většinou i je), ale že Angry Birds 2 je klasické f2p svinstvo. To je rozdíl. Označení f2p používá ve spojitosti s Angry Birds 2 i Rovio, je to obecné označení obchodního modelu. A ten může být uchopen dobře, nebo špatně.

+3/0
10.8.2015 13:33

A73l94e76x38a61n45d70r 12C77h24y71t49i33l 2364432585741

Vyzni to jako kritika celeho pravoverneho f2p, se kterym nikdo z normalnich hracu, kteri ho vyuzivaji, problem nema. Mozna patrim mezi hraci ke starsim, ale psany text mi nikdy necinilo potize chapat.  To k tomu titulku potrebujete dodavat vysvetlivky, aby to nekdo nepochopil jinak? Tak bude mozna chyba v tom titulku. 

Moznosti, jak to napsat, je nekolik. 

Napriklad:

Angry Birds 2 nebrat. Je to klasické pay 2 play svinstvo*

Angry Birds 2 nebrat. Je to ostuda žánru free 2 play 

Angry Birds 2 nebrat. Je to hra vydávající se za free 2 play 

*Osobne mi prijde "svinstvo" od novinare v clanku  ponekud vulgarni, ale to je Vase starost.

Vytocil jsem se fakt dost, takze "Klid" je na miste. Omlouvam se, ale to fakt neslo zadrzet.

+2/−5
10.8.2015 14:44

M46a11r56e36k 95Š98e85b24e78s48t64a 2593241513937

ale F2P je svinstvo....i ty nejlepší f2p hry by byly mnohem lepší kdyby neměli model f2p ale klasický.....to je prostě FAKT!

+1/−1
11.8.2015 9:46

A35l47e66x19a85n63d34r 92C53h42y79t61i72l 2804382415501

To je proste NESMYSL!

0/−3
11.8.2015 11:13

L42u44k24á84š 10J54a77n95d89u23r82a 6954158519633

Jak pisete - tento model mi prijde jako nejvetsi ubohost, ktera v dnesni dobe existuje. Hru hraju, protoze me to docela bavi, ale nedam jim za to ani cent uz z principu. Kdyby hra byla treba za 2,99 nebo kolik to stalo, nemel bych sebemensi problem jim to za to dat, protoze hra je opravdu povedena. Ale abych si za 3 dolary koupil pul hodiny hrani? Par kouzel atp.? Ani nahodou....meli by tento model zakazat :) jako zaplatit za neco €50 a nemit to stale naporad - to je hnus....

+2/0
10.8.2015 8:59

V72o77j23t85ě68c34h 71T21r22u18h13l93á26ř 2475229426

Free 2 play není blbost ale musí se umět správně udělat a měl bys mít vše odemčené a hlavně ti co by chtěli něco zaplatit, tak by neměli být zvýhodněni.

Např. Dota2. koupit si můžete tak maximálně skiny a podobně designové věci, ale hra samotná je pro všechny stejná a nikdo nemá nic navíc nebo míň.

Na PC to ještě není tak hrozný, ale v hrách pro mobily a tablety je to vidět už hodně.

+4/0
10.8.2015 9:23

F50i17l23i26p 79P36e18t35e92r 1888236944491

Ja byl trochu zklamanej u Hearthstone. Ale po chvili hrani jsem si vsiml ze jde porazit i lidi co maj nakoupenych x balicku. Jde o to hrat a naucit se hrat aby clovek vyhraval "play 2 win".

+1/0
10.8.2015 10:52

A51l95e47x89a25n87d94r 67C52h72y26t69i33l 2124762965601

U Hearstonu jsou docela fajn obcas ty bonusy za jine Blizzardi hry. Treba karty z HotS.

0/0
10.8.2015 12:27

J61o57s76e79f 41K88u90b35e82š 9465685879914

Kde jsou doby, kdy jsem si koupil hru a pak tohle neřešil... Tenhle model přímo nesnáším a hry na tablety a smartphony to zdegradovalo...

+15/0
10.8.2015 6:09

A78n21d76r70e70j 22R64ů14ž10i58č27k74a 6967445966

Hodne F2P her na mobilu je takovejch. Porad je dost dobrejch P2P her.

+1/0
10.8.2015 9:44

A56l56e34x41a38n42d36r 64C27h69y19t17i55l 2644412515351

Hodne vyvojaru, velka konkurence, nasledne prilis nizke ceny, spousta her kompletne zadarmo mozna jen s pridavkem nejake reklamy. V tomto pripade jde o tezeni ze znacky, dokud jeste neni uplne mrtva. O modelu rozhoduje vedeni studia. Takze jsou to zrejme idioti.

0/0
10.8.2015 10:01

Najdete na iDNES.cz