Diskuze

Hradec přemítá o podzemním parkovišti, poddoloval by Velké náměstí

Radnice v Hradci Králové uvažuje o podzemním parkovišti přímo pod historickým Velkým náměstím. Jeho rekonstrukci už tři roky zatím bez výsledku řeší stavební úřad v Hořicích. Parkování pod zemí by mohlo chystanou stavbu odblokovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

J40a76n 66F86o57j47t73a

24. 10. 2019 12:04

Ať si rezidenti parkují jinde, parkovací domy jsou kousek od nich. Turisti dojdou pěšky.

Náměstí poddolují a okolní baráky i s rezidentama spadnou.

Ať si rezidenti postaví garáže za vlastní a někde jinde!

0 0
možnosti
JF

J14a69n 79F10o15j73t29a

24. 10. 2019 12:00

Nejlepší by bylo tam nepouštět auta vůbec. Rezidenti ať si postaví garáže někde bokem a turisti dojdou pěšky.

Velké náměstí bez aut a smradu z nich. A to nejsem ekologický aktivista!

0 0
možnosti
SF

Pánové z toho brzdicího spolku možná věří, že si pak vydržkují parkování pod zemí zadarmiko. Velké H! Podzemní garáže by stály takovej balík, že by tam kvůli vysokým poplatkům parkoval jen málokdo. Do gayerek se jim nechce? A do Regiocentra taky ne? Tak oč jde? Chtějí mít plechovky přímo pod okny, aby se mohli kochat? To pak jo...

1 0
možnosti
JS

J90a11n 12S47l51o69v60í76k

17. 10. 2019 12:28

Při cestování po světě jsem se setkal s podzemními parkovištěmi pod náměstím často. Díky těmto podzemkám bylo dokonce objeveno i to, co by jinak zůstalo třeba i navždy zahrabáno v zemi. Např. v německém Trevíru díky stavbě parkoviště objevili římské lázně. Projekt parkoviště byl poté upraven a trosky lázní jsou dnes přístupné.

4 0
možnosti
HU

Hmm, přímo pod náměstím už je parkovací dům RegioCentrum a kousek v Gayerových kasárnách je také už otevřený parkovací dům a na Velké náměstí je to tak 500 m pěšky.

6 0
možnosti
VK

Obecně by města měla mít právo rozhodovat o zásadních stavbách na svém území i za cenu omezení možných připomínek z řad oponentů. Mělo by postačit, aby se město s takovými připomínkami jednou řádně vypořádalo a věc se tím uzavřela. Ne, že investice, jako je Velké náměstí, bude zaseknutá na 10 i více let. A že zrovna v Hradci to není jen jediná investice, která takto dopadla.

Ona i práva občanů mají mít své jasné dané hranice. Pokud zastupitelstvo města nemá možnost rozhodovat o území města a musí uhýbat nátlakovým skupinám, ztrácí v podstatě smysl celá samosprávná činnost.

2 1
možnosti
PD

Pokud máte na mysli osvícené zastupitelstvo hájící zájmy občanů, pak jistě. Zkušenosti bohužel napovídají, že investice tohoto druhu slibuje tučné sousto... A jestli je chytré lákat lidi do centra vybudováním parkoviště, to si nemyslím. Mohou přijet MHD, anebo přijít pěšky.

4 0
možnosti
PD

Být hradeckým radním, zůstal bych u toho přemítání a změnil téma... Nevidím jediný důvod, proč by musel někdo - kromě dopravní obsluhy - zajíždět autem až na náměstí. Jediný, komu by tento "bohulibý" záměr prospěl, jsou stavební firmy, třesoucí se na účtování víceprací.

6 1
možnosti
MR

A ta dopravni obsluha bude zavazet zbozi komu kdyz se tam nokdo jiny nedostane?

2 8
možnosti