Diskuze

Spolek neposkytuje internet komerčně, řekl soud. Daň zatím musí platit dál

Krajský soud v Hradci Králové rozhodl, že vybírání daně z přidané hodnoty Finanční správou od spolku HKFree bylo nezákonné. Úředníci spolku rozdali pokuty za to, že od svých členů za společné sdílení internetu vybíral jako neziskový subjekt měsíční poplatky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co na to říct, nějaký místní komerční ISP hodil teplý bonz jen proto, že mu spolek kamarádů, co si mezi sebou propojují své vlastní wifi antény bere potenciální zákazníky které by mohl měsíčně podojit o výrazně větší sumy a případně i o nějakou tu pokutičku ve výši 10 tisíc za to že si dovolí internet poskytnout i "jinému subjektu" ... při veškeré úctě, tyto freenety rozhodně nejsou tím co pokřivuje tržní prostředí, ale to je zjevně otázka úhlu pohledu. FreeNETy prostě jen leží v žaludku komerčním ISP protože v rámci freenet sdružení se předpokládá, že to co byste komerčnímu ISP museli platit to v rámci sdrdružení buď zvládnete sami nebo vám s tím pomůže jiný člen, nic víc, nic míň - tahle logika jde samozřejmě proti jejich obchodnímu záměru.

0 0
možnosti
Foto

Jinak držím HKFree palce, to jak fungujete většina úředníků nedokáže ještě dlouho pochopit stejně jako nechápou že kancelářský balík nemusí stát na licencích jejich úřad statisíce ročně :-) ... oni tu otevřenost založenou na komunitní výpomoci v rámci IT prostě moc nepobírají :-)

0 0
možnosti