Plné parkoviště na Šerlichu způsobuje potíže v dopravě pravidelně.

Plné parkoviště na Šerlichu způsobuje potíže v dopravě pravidelně. | foto: Policie ČR

Turisté zaplnili parkoviště pod Šerlichem, policie řidiče posílala pryč

  • 1
Parkoviště u Šerlichu na hřebeni Orlických hor zaplnili během sobotního dopoledne turisté. Dopravu v místě řídili policisté, přijíždějící auta obraceli nazpět a vyzývali ostatní návštěvníky, ať přijedou autobusem. V ostatních středicích problémy s dopravou nebyly.

Pokud se parkoviště u Šerlichu zaplní, turisté již nemají kde jinde parkovat a často nechávají svá auta podél hlavního tahu mezi Deštným a Orlickým Záhořím, což každoročně komplikuje dopravu.

„Je potřeba, aby silnice číslo 311 zůstala průjezdná pro složky IZS, zásobování i zimní údržbu. Neukáznění řidiči, kteří tam i přes zákaz zaparkují, nejenže zaplatí pokutu, ale kvůli nim pak nemusí místem projet v nouzi včas lékaři, hasiči či policisté,“ vysvětlila mluvčí krajské policie Magdalena Vlčková.

Policisté proto v sobotu dopravu v místě regulovali, přijíždějící řidiče otáčeli nazpět a vyzývají ostatní, aby na Šerlich přijeli raději autobusem. Po 15. hodině pak policisté informovali, že parkoviště se začíná pomalu vyprazdňovat a není již potřeba dopravu řídit.

„I ostatní střediska jsou během aktuálního víkendu vytíženější, věnujeme se dopravní situaci i na dalších místech v Krkonoších a Orlických horách,“ doplnila mluvčí.

Situaci v lyžařských střediscích bedlivě sledovali i policisté v sousedním Libereckém kraji. „Situaci monitorujeme, věnujeme se plynulosti provozu. Návštěvnost je o víkendu vyšší ve všech středicích od Harrachova přes Bedřichov, Jizerku až po Kořenov, potíže v dopravě zatím hlášené nejsou,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.