Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Martin Veselý, MAFRA

Žárlivec zaútočil sekerou na muže na lavičce, napadený skončil v nemocnici

  • 0
Několikrát trestaný pětatřicetiletý muž zaútočil sekerou na staršího muže ve Smiřicích na Královéhradecku. Oběti způsobil vážné zranění. Policie násilníka obvinila a soud jej poslal do vazby.

Recidivista napadl 5. září v odpoledních hodinách sekerou o 26 let staršího muže, který seděl na lavičce v zámeckém parku. Z vyšetřování vyplynulo, že pravděpodobným motivem byla žárlivost.

„Napadený muž skončil s vážným zraněním hlavy v nemocnici. Přivolaní policisté útočníka na místě činu zadrželi a podrobili ho dechové zkoušce. Ta ukázala téměř jedno promile alkoholu. Muž putoval do policejní cely a odtud do vazební věznice,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

Policisté poté prokázali, že útočník navíc v polovině srpna v brzkých ranních hodinách rozbil výlohu a vloupal se do jedné prodejny potravin na Smiřicku, odkud odcizil cigarety a láhve s alkoholem a způsobil škodu za více než 13 tisíc korun.

„Dále z evidencí zjistili, že muž byl v minulosti několikrát trestán za převážně majetkovou trestnou činnost, kdy naposledy byl za krádež odsouzen v dubnu loňského roku,“ dodala mluvčí policie.

Za pokus o vraždu, krádež a poškození cizí věci muži hrozí vězení od 10 do 18 let.