Řidič po lahvi vodky utekl od nehody, na nohy mu o kus dál pomáhali strážníci

  • 6
Opilce ležícího před prodejnou v Hradci Králové museli na nohy zvednout strážníci. Zrovna, když jim muž děkoval, mu v kapse zazvonil telefon. Sháněli ho státní policisté, protože chvíli předtím se svým vozem naboural a od nehody odešel. Nadýchal bezmála tři promile.

„Okolo třetí hodiny odpolední přijalo operační pracoviště oznámení na podnapilého muže ležícího před prodejnou. Dechová zkouška prokázala 2,8 promile alkoholu v dechu,“ uvedla mluvčí městské policie Simona Pacltová.

„Vy jste strašně hodní,“ děkoval opilec strážníkům. Ležel na zemi a nemohl vstát. Hlídka mu zrovna pomáhala na nohy, když mu zazvonil telefon. Protože nebyl schopný ani telefonovat, předal hovor strážníkům. Ti se z telefonu dozvěděli, že muže shánějí státní policisté kvůli nehodě, kterou podle všeho před chvílí způsobil a odešel.

Strážníci proto opilého muže převezli na místo nehody a předali ho kolegům. Ukázalo se, že se svou lancií boural v ulici Antonína Petrofa krátce po 14. hodině. V zatáčce dostal smyk a narazil do zadní části zaparkovaného osobního vozidla značky BMW, které náraz odhodil přes obrubník na travnatou plochu.

Nehoda opilého řidiče v Hradci Králové. (5. 1. 2023)

„Nabourané vozidlo značky Lancia našli policisté zaparkované o pár desítek metrů dále, strážníci zase našli o pár set metrů dále směrem do centra šestačtyřicetiletého řidiče,“ uvedla k nehodě mluvčí královéhradecké policie Iva Kormošová.

Muž se k řízení a nehodě přiznal. Uvedl, že vypil lahev vodky. Na jeho autě policisté odhadli škodu na 30 tisíc a na nabouraném BMW na 300 tisíc korun.

„Policisté ho zadrželi, převezli k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a následně umístili do cely. Po vystřízlivění muže obvinili z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí trest odnětí svobody na 6 měsíců až 3 léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ vyjmenovala Kormošová.