Řidička Škody Fabia skončila na střeše u Nepolis na Královéhradecku, v protisměru se předtím střetla s vozem stejné značky. (24. 5. 2022) | foto: Policie ČR

Nepřipoutaná řidička se těžce zranila. Auto se kutálelo, žena vypadla

  • 9
Devatenáctiletá řidička se vážně zranila při nehodě na Královéhradecku. Po smyku se s autem několikrát přetočila přes střechu a ještě se srazila s jiným vozem. Nebyla připoutána bezpečnostním pásem. Zasahoval u ní vrtulník leteckých záchranářů.

Nehoda se stala v úterý krátce před 11. hodinou na silnici II. třídy v katastru obce Nepolisy.

„Z prvotního šetření vyplynulo, že řidička auta značky Škoda Fabia jedoucí od Nepolis na Chlumec nad Cidlinou nezvládla v pravotočivé zatáčce řízení, dostala smyk a najela na krajnici. Poté se její auto přetočilo několikrát přes střechu a skončilo v levém příkopu na střeše. Během přetáčení se střetla s protijedoucím vozidlem také značky Škoda Fabia,“ uvedla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

„Protože mladá žena nebyla připoutána bezpečnostním pásem, z auta vypadla a utrpěla těžké zranění, s kterým byla letecky transportována do nemocnice. Nikdo jiný se nezranil,“ sdělila.

U 36letého řidiče policisté vyloučili alkohol dechovou zkouškou, u ženy vzhledem k jejímu zranění nařídili odběr krve. Na fotografii, kterou zveřejnila policie, leží před jejím autem láhev.

Policisté odhadli škodu na autě ženy na 50 tisíc korun, škoda na druhém voze je 10 tisíc.

Přesnou příčinou nehody se zabývají dosud hradečtí dopravní policisté.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou. Převrácený vůz stabilizovali a zajistili proti požáru.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz