Nehoda osobního vozu a dodávky s pečivem u Olešnice na Rychnovsku (23. prosince...

Nehoda osobního vozu a dodávky s pečivem u Olešnice na Rychnovsku (23. prosince 2022) | foto: PČR

Řidička nedala přednost dodávce pekařů, po zemi se rozsypaly rohlíky

  • 10
Řidička osobního automobilu v noci u Olešnice na Rychnovsku zřejmě nedala přednost dodávce převážející pečivo. Náraz pak vůz pekařů odmrštil na plot a ústřednu telefonního vedení a po zemi se rozsypaly bedny s rohlíky. Zraněnou řidičku museli z auta vyprostit hasiči.

Nehoda se stala krátce před půl druhou hodinou ranní na silnici druhé třídy v Olešnici na Rychnovsku.

„Sedmatřicetiletá řidička vozidla značky Hyundai zřejmě nedala přednost v jízdě vozidlu VW, které jelo ve směru od obce Hodečín k obci Čestice. Po střetu byla dodávka odražena vlevo mimo komunikaci, kde poškodila oplocení domu, kabelový pilíř a ústřední rozvodnu telefonního vedení,“ popsala nehodu mluvčí policie Eliška Pospíšilová.

Zraněnou řidičku museli z osobního vozu vyprostit hasiči. Vůz s pečivem, který se převrátil na bok, dostal zpět na kola vyprošťovací automobil hasičů.

„Řidička i šestapadesátiletý řidič dodávky byli z místa nehody převezeni do nemocnice. Provedená dechová zkouška u řidiče měla negativní výsledek, u řidičky nebylo možné zkoušku, vzhledem k jejímu stavu, provést,“ doplnila mluvčí policie.

Celková škoda je předběžně vyčíslena na 763 tisíc korun. Přesnou příčinu a okolnosti dopravní nehody šetří rychnovští dopravní policisté.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz