Čerpadlářka ubránila kasu násadou, po lupiči s nožem policie pátrá

  • 12
Maskovaný muž přepadl v úterý čerpací stanici na Královéhradecku. Žádal s nožem v ruce obsluhu o peníze. Čerpadlářka se po něm ale ohnala násadou a pokladnu uhájila, byť ji lupič zranil na ruce. Poté utekl. Policisté zveřejnili videozáznamy a požádali, zda někdo muže pozná.

Policisté na lince 158 obdrželi oznámení o přepadení čerpací stanice v Novém Městě u Chlumce nad Cidlinou v úterý 30. srpna krátce před 10:45.

Do pátrací akce se hned zapojily tři desítky policistů včetně policejního psa a vrtulníku, muže však již nenašli.

„Z vyžádaných videozáznamů policisté zjistili, že muž byl na benzince již ten den o hodinu dříve, dále zjistili, že z místa přepadení utekl směrem k obci Stará Voda, odkud mohl odjet autem,“ sdělila mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Muž je 160 až 165 cm vysoký s hnědými vlasy. Na sobě měl červenou zimní bundu s kapucí, maskáčové kraťasy a bílé tenisky. Na obličeji měl nasazen respirátor, v ruce kuchyňský nůž a igelitovou tašku žlutobílé barvy.

Osmačtyřicetiletá žena byla převezena do nemocnice na ošetření, ke škodě na majetku nedošlo.

„Žádáme veřejnost o pomoc. Kdo muže na videozáznamu pozná, nebo by mohl podat jakoukoli informaci k případu, ať zavolá na linku 158,“ požádala mluvčí.

Za zvlášť závažný zločin loupeže hrozí pachateli trest 2 až 10 let vězení.