Diskuze

Sejkory, kyselo i hubník. V Krkonoších se lidová strava drží a vyvíjí

Zatímco většina zvyků horalů v Krkonoších už dávno zanikla, tamní lidové pokrmy se stále drží v oblibě a mnohdy dokonce vyvíjejí. Největší životnost v čase prokázalo kyselo, které bylo nejčastějším pokrmem předků.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

Moje babička byla rodačka. Sejkory dělala bez vajíčka, kyselo bez hub (jen brambory a vajíčko). Zelí do kameninového soudku nakládala bílé a jedlo se syrové. Hubníku říkáme hubanec a je jen naslano. Bramboráky pekla v troubě jako koláč, navrchu byly půlky švestek nebo plátky jablek. Taky občas jako rychlovku dělala svítek. Tolik k rozličnosti krkonošských receptů.

1 1
možnosti
PS

Ač z Jizerek, sejkory a dumlikajdu miluju.

1 0
možnosti
HB

H64o28r32s23t 83B11r67a55u69n

29. 12. 2018 9:31

Houbovec forever!

2 0
možnosti