Diskuze

Dost bylo karavanů. Malá Úpa po náporu zakázala vícedenní parkování

V Malé Úpě už karavanisté parkovat nebudou. Nejmenší obec v Krkonoších nechce mít z parkovišť autokempy. Po zkušenosti z letošní zimy proto zakázala vícedenní stání obytných vozů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Pěkný nesmysl - to je nenapadne tam udělat zázemí a umožnit to parkování za poplatek??8-oŠvejkovský přístup Rv

1 2
možnosti
AL

"Karavanem po Česku" - zajedeš kam chceš, zaparkuješ třeba na náměstí v památkové zóně, prostě Češi znovu objevují rozdíl reklamy a reality.

0 0
možnosti
ZV

Z18d44e23n41e51k 64V53r39b74a

28. 4. 2021 22:05

Ten karavanista potřebuje tři věci - mít kam vylejt a kde vyčistit hazlík (Na to stačí díra do kanalizace a hadice s vodou), mít kde vypustit šedivou vodu s auta a mít kde nabrat vodu čistou. Kdyby měl přípojku na elektřinu (klidně 100kč/den nebo dle spotřeby) výskal by radostí. To jsou takové věci, které patří k základní infrastruktuře, moc nestojí a v civilizovaných zemích jsou zcela běžně i zdarma. U nás se starosta vymlouvá na rozpočet (už to tam mělo být roky) a místo podpory to raději zakazujeme. Škoda. Ti řidiči autobusů by tam ten záchod a přístup k vodě taky uvítali, ale na ty se kašle úplně stejně. Za to použít je jako výmluvu nevadí. Chápu, že když zcela nesmyslně zakážeme hotely poptávka po parkování s infrastrukturou stoupne. Ale ta místa tam měla být již roky. Peníze z turistického ruchu nesmrdí, ale postavit výlevku s vodovodním kohoutkem je tak strašlivý náklad, že by obec zkrachovala. Smutné.

6 1
možnosti
JT

J33a32n 30T56a94r12a35b47a

28. 4. 2021 21:10

Zákaz všem nebo nikomu. Karavan či camper je z pohledu zákona vozidlo kategorie M1 stejně jako hjundaj i20.

1 0
možnosti
FK

Přesně tak. Existuje i Fabia Camper.

0 0
možnosti
RS

Vsude v te "prohnile" zapadni Evrope je tohle davno vyresene. Parkplatzy pro karavany za 15-20e za noc vc. el. pripojky, casto i toalet, sprch, kuchynky, pradelny, kiosku, internetu atd.

2 1
možnosti
RS

Karavaning v Evrope davno neni o nejakem divokem kempovani, ale o svobode pohybu. Kdo ma karavan za 200k, camper za 800k nebo si to pujci za 1k-3k na den nejakych 10-20e vubec neresi.

0 0
možnosti
LH

Škoda že to parkoviště a výlevky neberou jako investici, která se jim následně vrátí z poplatků za stání a možná příjmem místních z turismu.

2 2
možnosti
JZ

J93i79ř17í 17Z54ý78k28a

28. 4. 2021 19:26

to je bohužel jeden z rozdílů mezi vyspělým západem a ČR. Tady zakážeme, protože jiný si užívá, místo toho, abychom na tom vydělali. Tou komercionalizací to přeci mohou i účinně regulovat.

0 3
možnosti
PM

Jo nalézt řešení. Postavte nám parkoviště. Nebo snad si ho ti přechodné sváteční karavanisté zaplatí? (a to nemyslím nějaké parkovne, tím než na to vydělají, až opadne tahle covid móda)

1 0
možnosti
JM

Zákaz vjezdu nad 3.5 tuny postačí. Než se zákonodárci probudí.

3 1
možnosti
Foto

co byste chtěl zase zakazovat zákonem?

1 5
možnosti
Foto

To už bude taková česká tradice. Místo hledání řešení a stanovení pravidel zakázat. Navíc by to mohli vydávat za inovativní řešení a žádat dotaci podobně, jako Andrejko na chleba.

5 5
možnosti
ZT

Je to v lidech.... těch s karavany... a víte co? Ti karavanisté z leknuti to zavařili těm co jsou karavanisty tělem i duší. Aneb jak nevychované stádo dokáže zlikvidovat dobrou věc. Není to poprvé. A bohužel ani naposledy....

7 1
možnosti