Jez Hučák v Hradci Králové.

Jez Hučák v Hradci Králové. | foto: Martin Veselý, MF DNES

Kočárek s dítětem sjel do Labe, když se matka sehnula pro brýle

  • 72
Kočárek s desetiměsíčním chlapcem sjel v úterý odpoledne do Labe poblíž jezu Hučák v Hradci Králové. Matka už ho nestačila zachytit. Podařilo se jí však dítě z vody vytáhnout. Sanita oba převezla na vyšetření do nemocnice.

Událost se stala ve dvě hodiny odpoledne. Třiadvacetiletá žena policistům řekla, že se ohýbala pro spadlé brýle a v tu chvíli jí kočárek ujel.

„Snažila se ho zachytit, což se jí nepodařilo a kočárek sjel do řeky. Dítě se jí ve vodě podařilo zachytit, ale kočárek už ne,“ popsala hradecká policejní mluvčí Iva Kormošová.

„V době našeho příjezdu bylo dítě mimo vodu, bylo při vědomí a mimo ohrožení života,“ řekl mluvčí krajské záchranné služby Ivo Novák.

Kočárek a další věci vylovili z řeky policisté a hasiči. Sanita převezla dítě i matku na vyšetření do nemocnice.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Dechová zkouška na alkohol byla u ženy negativní. Policisté také budou zjišťovat, jestli byl kočárek v době nehody zabržděný, nebo ne.

„Policisté prověřují, zda nedošlo k nějakému protiprávnímu jednání. Vše zatím nasvědčuje tomu, že to byla nešťastná náhoda. Provedeme na kočárku ohledání brzd a pokud bude třeba, podrobíme je znaleckému zkoumání,“ dodala mluvčí.