ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Dalibor Puchtapro iDNES.cz

Žena se toužila uzdravit a uvěřila kartářce, ta z ní vylákala přes milion

  • 8
Nemocné šestatřicetileté ženě z Královéhradecka se nevyplatilo, že hledala pomoc s léčením u domnělé kartářky. Zaplatila jí víc než 1,1 milionu korun. Přišla o úspory, zadlužila se u známých i u banky, ale uzdravení se nedočkala. Za podvod už recidivistku stíhá policie.

Minulý týden kriminalista z královéhradeckého územního odboru obvinil šedesátiletou ženu ze spáchání podvodu.

„Klade jí za vinu, že během půl roku postupně vylákala z šestatřicetileté ženy přes 1,1 milionu korun. Obviněná žena vydávající se za kartářku využila špatného psychického a zdravotního stavu mladší ženy, která se na ni obrátila s žádostí o pomoc,“ uvedla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

„Žena s ´léčením´ chtěla několikrát přestat, obviněná ji však opakovaně přesvědčila o pokračování terapie, která se nesměla přerušit kvůli tomu, že by tím přinesla neštěstí nejen sobě, ale i svým nejbližším. Jelikož léčba nebyla úspěšná, dohodly se na vrácení peněz, k čemuž však do současné doby nedošlo,“ popsala mluvčí.

Policisté z evidencí zjistili, že obviněná žena byla za stejný trestný čin v roce 2017 odsouzena k tříletému vězení. Tehdy od jednoho muže a jedné ženy pod záminkou provedení rituálu ´přitažení´ výherních čísel ve Sportce vylákala částku téměř 800 tisíc korun. Bankovky při půlnoční seanci vkládala mezi karty a některé peníze při tom i pálila.

Obviněné ženě hrozí u soudu trest dva až osm let vězení.