Hromadná nehoda na okraji Kostelce nad Orlicí na Rychnovsku (12. 7. 2023)

Hromadná nehoda na okraji Kostelce nad Orlicí na Rychnovsku (12. 7. 2023) | foto: PČR

Řidič náklaďáku vjel do protisměru, naboural tři osobáky a obytný vůz

  • 5
Na hlavní silnici I/11 u Kostelce nad Orlicí na Rychnovsku se ve středu odpoledne srazil nákladní vůz se třemi osobními auty a obytným vozem. Jedno auto skončilo převrácené na bok. Pro zraněnou ženu přiletěl vrtulník, další čtyři lidi odvezly sanitky na vyšetření do nemocnice. Místo bylo kvůli nehodě asi tři hodiny neprůjezdné.

Nehoda se stala před 14. hodinou na rovném úseku mezi Častolovicemi a Kostelcem nad Orlicí v Komenského ulici, poblíž Nového zámku.

„Při dopravní nehodě havarovaly tři osobní automobily, z toho jeden z nich s přívěsem s lodí, dále dodávka a obytný vůz. Hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat,“ informovali bezprostředně po nehodě hasiči na Twitteru. Policisté později upřesnili, že nešlo o dodávku, ale o nákladní auto.

„K nehodě došlo tak, že dvaadvacetiletý řidič nákladního vozidla DAF se pravděpodobně nedostatečně věnoval řízení, přejel do protisměru, kde nejprve narazil do levé části přívěsného vozíku převážejícího loď, následně do osobního vozidla značky Ford Focus, poté do osobního auta Mitsubishi Colt, které se nárazem převrátilo na bok a jako do posledního narazil do obytného auta Dethleffs Trend,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí policie Iva Kormošová.

Záchranáři vyslali k nehodě vrtulník a dvě posádky sanitek.

„Z osmi účastníků nehody se zranilo pět osob. Záchranáři vyhodnotili, že jednu ženu se středně těžkým poraněním je třeba letecky přepravit do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Další čtyři zraněné naše posádky odvezly k vyšetření do nemocnice,“ řekl mluvčí krajské záchranné služby Ivo Novák.

„Místo nehody je již průjezdné kyvadlově,“ sdělila před 17. hodinou mluvčí hradecké policie Šárka Pižlová.

U všech řidičů policisté vyloučili alkohol dechovou zkouškou. Řidič nákladního vozidla byl navíc podroben i orientačnímu testu na drogy, který měl také negativní.

Škoda se blíží k částce půl milionu korun. Přesná příčina dopravní nehody je předmětem dalšího šetření rychnovských dopravních policistů.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,