Vražední zbraň. Cizinec ubodal svého krajana v Hradci Králové kuchyňským nožem....

Vražední zbraň. Cizinec ubodal svého krajana v Hradci Králové kuchyňským nožem. (3. 4. 2022) | foto: PČR

Nelegální cizinci se spolu opili, jeden druhého ubodal kuchyňským nožem

  • 16
Obvinění z vraždy čelí jednačtyřicetiletý cizinec, který v Hradci Králové ubodal svého stejně starého krajana. Oba podle policistů pobývali v Česku delší dobu nelegálně. Obviněnému cizinci hrozí 10 až 18 let vězení.

„V neděli krátce po 19. hodině operační důstojník přijal na lince 158 oznámení o pobodaném muži, který se nachází v jednom rodinném domě na Pražském Předměstí v Hradci Králové. Na místo okamžitě vyrazily policejní hlídky včetně kriminalistů, techniků a rychlé záchranné služby. Přes veškerou snahu záchranářů 41letý muž na místě zemřel,“ uvedla k případu mluvčí královéhradecké policie Iva Kormošová. 

Policisté zadrželi v domě muže podezřelého z útoku. Nadýchal 2,1 promile alkoholu a skončil v policejní cele. 

„V současné době je zadržený 41letý cizinec pocházející z tzv. třetího státu obviněn z vraždy,“ řekla mluvčí policie s tím, že na soud muž čeká ve vazbě. 

Cizinci spolu podle zjištění policie popíjeli alkohol, pohádali a začali se prát. Obviněný muž podle vyšetřovatele napadl svého krajana a několikrát ho bodl kuchyňským nožem. 

„Z evidencí policisté zjistili, že oba cizinci na území České republiky neměli povolený žádný pobyt, a tudíž zde pobývali, zřejmě už delší dobu, nelegálně,“ dodala Kormošová.