Diskuze

Apartmány rostou už i v Černém dole a na Benecku, starosty trend netěší

Nejen ve velkých krkonošských střediscích, projekty s desítkami rekreačních bytů už vznikají i v Černém Dole nebo Benecku. Mnohé z nich byly prodány, ještě než se začalo stavět. Starostové se shodují, že z apartmánového boomu, který se posouvá do nižších nadmořských výšek, velkou radost nemají.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Hotel s plným pobytem si může rodina dovolit tak na týden za sezónu. Zdejší zlatokopové určují ceny. A znalci lyžování tvrdí, že jsou Alpy kvalitnější a levnější.

Kdo chce lyžování trochu potrénovat a vyjít s platem, patrně apartmán bude dobrým řešením. Umím si představit 1 byt na rodinu, kde se pak protočí třeba tři party několikrát během zimy. Nezbytné náklady jen za sjezdovky a dopravu.

Podle mě je to odpověď zdejším zlatokopům. Cesta, jak je obejít.

0 0
možnosti
TT

Trochu postrádám informaci, jaký je přibližně podíl tuzemských a zahraničních kupců.

1 0
možnosti
KT

Poplatek za pobyt je 20 Kč na osobu denně. Celý ten řev obcí proti apartmánům je pro toto kapesné? Vzhled jim nevadí, ale raději by hotely, než byty?

Čekal bych, že v tom bytě se protočí pořádný nájem a místní služby by měly být komplet zaplaceny. Pak jde obci o trvalé pobyty, aby mohla čerpat daně na osobu. Což u apartmánů zpočátku nehrozí...

Tak mi to přijde, že lidé buď nebudou a budou platit za držení bytu. Nebo budou a zvednou obrat v místních službách. Opravdu je to pro obce nevýhodné?

0 0
možnosti
TT

Jistě, ideální by bylo, kdyby lidi, kteří si můžou dovolit apartmán za min. 4 melouny, nechali vzkvétat místní hospody a další zařízení. Ovšem oprávněná obava je ta, že v apartmánu si člověk může zařídit vše sám a nevystrčí nos ze dveří - podobně jako v satelitech přilepených na vesnice u měst, kam přistěhovalci akorát jezdí chrápat.

1 0
možnosti
AV

Jo, kde jsou ty casy jarnich prazdnin na Malem Sisaku! Skoda, ze se dnesni archikreativci tak malo dokazou inspirovat minulosti.

2 0
možnosti
JD

J92i17ř77í 51D27e47š19t

1. 6. 2021 12:46

Ty Malé Pláně vypadají jako Jižní město katastrofaRv

1 0
možnosti
PK

Po tomhle covidovém roku, kdy stát zavřel veškeré podnikání na horách, se nemůže nikdy divit. I ti největší srdcaři přemýšlí o rekonstrukcích, ve stylu apartmánového bydlení. Když bude nejhůř, vytvoří z apartmánového pokoje, apartmánový byt a prodají ho. A já se jim vůbec nedivým. Někteří měli statisícové náklady jen na vytápění svých objektů a další náklady s úvěry, které musí platit bankám. Stát je zaříznul, tak teď se nemůže nikdo divit.

1 0
možnosti
TK

"Zájem je veliký. Máme třeba klienta, který si kupuje čtyři apartmány,“ potvrzuje Sandra Měřínský."

Tomu nerozumím, a kde chudák klient bude bydlet zbývající tři dny v týdnu? ;-)

Vzhledem k tomu, kam se ceny bytů, jako jedné z mála investičně zajímavých komodit dostaly, tedy jejich nedostupnosti pro mladé rodiny, by se mělo zásadně lišit zdanění nemovitosti, ve které bydlím, a té, kterou držím ze spekulativních důvodů. To se týká jak daně z převodu, tak daně z nemovitosti.

7 0
možnosti
PK

Nerozumím, proč daň z převodu? Pokud něco koupím a za pět let prodám, zaplatím daň z příjmu. Proč platit daň z nabytí nemovitosti? To je prostě výpalné státu. Daň z nemovitosti se platí a je to v pořádku. Je to daň, která jde 100% obci a obec za to seká louky, udržuje silnice, platí hasiče a podobně. Prostě dělá majiteli nemovitosti servis. A za každý servis se platí. To, že si někdo pořídí víc bytů? No tak třeba chce zabezpečit své děti. Dneska peníze má, koupí další dva byty. Děti jsou malé, teď je nepotřebují, tak je pronajímá. Co je na tom špatně? Důchody nebudou, tak se prostě lidi snaží na důchod ušetřit. Na druhou stranu, dnes se dá pořídit malý baráček za velmi rozumné peníze. Mladí si mohou vzít slušnou hypotéku i na 30 let.

0 0
možnosti
Foto

Nevidím na tom celkem nic špatného.

0 1
možnosti
JK

J22a25n 52K58á90r59n37í53k

1. 6. 2021 12:28

To bude jízda, až bublina splaskne...

4 0
možnosti
LN

Jaká bublina? Někdo preferuje chatu, na které musí každý víkend pracovat, někdo zase apartmán někde v horách. Ten se navíc může občas někomu pronajmout.

0 0
možnosti
SP

Ze z nich nic nemaji? No tak to se starosta asi malo snazi. Ja bych vedel minimalne o jednom zpusobu jak z toho mit penize.

0 1
možnosti
LN

Povídejte... Pouze svoz odpadků a voda. Ale ano... Vy byste to všechno zdanil.

0 0
možnosti