Řidič auta Škoda Fabia mezi obcemi Rokytňany a Domousnice na Jičínsku srazil srnu. (21. července 2023) | foto: PČR

Opilý šofér na sebe sám přivolal policii, když srazil srnu. Přišel o řidičák

  • 15
Jičínští dopravní policisté nad ránem vyjížděli k banálně vypadající nehodě – střetu osobního automobilu se zvěří. To, že opilého řidiče nakonec připraví o řidičák, zakážou mu další jízdu a budou ho podezírat ze spáchání trestného činu, ale nečekali.

„Dnes krátce po 5. hodině ranní byla hlídka dopravních policistů vyslána operačním důstojníkem k nahlášenému střetu automobilu se zvěří. Řidič osobního automobilu Škoda Fabia kontaktoval linku 158, aby oznámil, že mezi obcemi Rokytňany a Domousnice srazil srnu,“ upřesnila mluvčí jičínské policie Eliška Pospíšilová.

Srna z místa střetu pravděpodobně utekla, ale řidič uvedl, že chce nehodu prošetřit, protože má připojištění na střet se zvěří. Policisté na místě nehodu zadokumentovali a vyzvali dvaatřicetiletého šoféra k dechové zkoušce.

Nadýchal přes dvě promile

„Muž se dobrovolně zkoušce podrobil, výsledek však policisty překvapil. Přístroj naměřil pozitivní hodnoty 2,18 a 2,12 promile alkoholu v dechu,“ uvedla mluvčí policie.

Policisté proto opilému řidiči na místě zabavili řidičský průkaz, zakázali další jízdu, a jelikož je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu, budou se nehodou i nadále zabývat.

Za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí muži až jeden rok vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

13. září 2022