- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
No já ten včerejší košík raději schoval v tašce, abych nebudil rozruch. Protože nahoře byly muchomůrka zelená, tygrovaná, závojenka olovová a několik pavučinců plyšových. Ještě by mě někdo udal, že se chystám vraždit 😃 Vše je ještě celý dnešek k vidění na radnici Prahy 13 u metra Hůrka na výstavě České mykologické společnosti.
Pokud je houba na jazyku štiplavá, je jedovatá
To je v pořádku, ale platí jen pro holubinky. Ty štiplavé jsou nejedlé.
A proto tady na idnes máme soutěž :)
Názor člověka, který nepochopil, protože evidentně nikdy nebyl v lese na houbách.
Proč myslíte? Hodnota houbaře stoupá s počtem zveřejněných fotek s košem plným hub? Nějakou dobu jsem byla a vlastně pořád ještě jsem, na dvou houbařských skupinách na fb. Už tam nechodím. Z krásného nálezu mám totiž radost i bez toho, že ho zvěřejním na facebooku, nemluvě o tom, že mudrlanti, které děda (táta, strejda) naučil sbírat "práváky", "modráky" a "sucháče", v případě vyšší odbornosti i "masáky" se tam vysmívají lidem, kteří jsou skutečně svátečními návštěvníky lesa a naivně zveřejní fotku plodnice hřibu smrkového s otázkou, co je to za houbu. To je úplná pastva pro znalce praváků a modráků! Takovému člověku je třeba se vysmát! Nepozná praváka! A pak opravdu nebezpeční "znalci" kteří bez zaváhání určí jedovatou houbu jako jedlou. O tom je ten článek.