- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
No nenahradí, ale oživí jídelníček. Mám v zimě zmiňované typy zeleniny ráda. Ale maso je maso.
proc je nutne mluvit o nahrazkach masa?
Normalni clovek vi, ze ceska kuchyne nabizi radu bezmasych jidel, na nichz si stravnici pochutnaji, aniz by v nich mermomoci museli definovat nejakou nahrazku masa!
Knedliky s vajickem, bramborak, ovocne knedliky, nudle s makem nebo pernikem, velepopularni "smazak", dale smazeny kvetak, houby nebo lilek v trojobalu s chutnymi prilohami.....
a nikdo prece v nich nehleda ani nedefinuje co je nahrazkou masa!
No zeleninu nebo houby v trojobalu bych teda nezminoval, to je prave snaha o nahrazku rizku. Jenze u masa ma trojobal smysl, aby chytil stavu z masa, u syra aby se neroztekl, u zeleniny je to jen jeji niceni, aby to nejak snedly deti. To fakt uz je 100x lepsi maso.
Nechte ty bludy o nahrazovani masa, tu pro nedostatek bilkovin nahradit nemuze. Jako priloha k masu ale dobre.