Diskuze

Vánoční rybí polévku zvládnete levou zadní. Žádná tajemství, běžný postup

Vánoční rybí polévka není žádná věda. Nezkušení kuchaři ji před sebou valí jako horu, kterou je třeba překonat, ale stačí si uvědomit, že je to jen polévka na cibulovo-zeleninovém základě – postup je v podstatě stejný jako u každé jiné mírně zahuštěné polévky. Jen ingredience jsou krapet jiné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Já vařím zvlášt hlavu,oberu maso. V hrnci dám vařit ořez a vnitřnosti,přidám cibuli a kořenovou zeleninu. Pak máslovou jíšku,vařím 10-15minut. Pak obrané maso a zelenou petrželku. Jen sůl,jinak žádné koření a osmaženou housku.Je výborná,stejná jako dělávala mamka i babička.

1 0
možnosti
MZ

Hodně podobný recept mám od babičky, nedávám žádné koření, jen vývar z hlav, pak se postupně přidávají vnitřnosti, osmažená kořenová zelenina s cibulkou, obrané maso z hlav, nakonec jíška. Je to vánoční lahůdka.

0 0
možnosti
RP

Rybí polévku vařím pravidelně, ale jen jednou se mi podařilo jikry uvařit tak, aby byly měkké a daly se do polévky přidat. Téměř vždy mi ztvrdnou a jejich konzistence polévku dokáže chuťově vynikající polévku zcela znehodnotit. Nepomáhá ani mixování...

Nedokázal by mi někdo pradit, jak ty jikry správně uvařit?

0 0
možnosti
VP

Utřit nebo na hodně jemno nasekat.

0 0
možnosti
BK

Jednou z moznosti jak vylepsit vyvar je koupit vetsiho kapra ~4.5 kg a cast masa pouzit pro vyvar a hlavu vubec nepouzivat (hlavu je pro vareni je nutne dostatecne ocistit od slizu a oskrabat kuzi,...). Hlavu uriznout tak tesne, ze na ni nebude ani kus masa a vubec nepouzivat. Orezat bricho, ocas, plus pouzit jeste kus kapra. Ploutve vubec nevarit - ty oddelit a vyhodit. Dulezite je z casti kapra pred varenim polevky dukladne omyt sliz a na zaver i teplou vodou. Pouzit korenovou zeleninu,cibuli, klidne i cesnek, bobkovy list,... a po uvareni zeleninu a koreni vylovit a vyhodit. Do polevky se vlozi pri finalni uprave nova na nudlicky nastrouhana osmazena zelenina (staci mrkev a petrzel, je lepsi dele pomalu smazit na oleji, mrkev doda hezkou barvu a petrzel intenzivni vuni) a prida znovu koreni podle chuti. Kdyz mate jikry neni nutne polevku zahustovat - predpokladam, ze vyvar neni moc vodovy. U jiker pozor jestli moc nesmrdi rybinou (napriklad ty kupovane zmrazene mohou nacichnout v mrazaku od jinych ryb). Jikry je dobre pred varenim proplachnout a namocit na noc do studene vody (nekdo je maci v mlece, nekdo v citronove vode,...). Popripade jeste uvarit v zeleninovem vyvaru nechat odstat a precedit a pote zamichat do polevky na zaver.

1 0
možnosti
MB

Slizkost ryby nejlépe odstraníte tím, že jí posypete solí a doslova vydrbete. Na rybu používám nejméně 1kg, klidně i víc. Je to léty ověřený a nejjednodušší postup.

0 0
možnosti