Diskuze

Je nejvyšší čas opatřit si husu. Nic jednoduššího jste ještě nepekli

Husa je na sv. Martina tradiční pochoutkou. Dokonce i lidé ve městech se vracejí k tradici a udělají si čas připravit si ji. Postup je totiž sice jednoduchý, ale zdlouhavý.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J71o77z63e34f 67V53a66r90g28a

9. 11. 2013 22:24

Proč není tá husa očištená od kořene peří,vždit tak je to jídlo jako blivajz,ved to ja vím dá dost roboty,ale kdíž nekdo chce chutné jedlotak to dá aj prácu!!!!!!!!!!!!!

0 4
možnosti

Nemám čas luštit Váš podivný příspěvek - musím čistit husu!

2 0
možnosti

Snad nebude vadit, když přidám fotku mé svatomartinské husy http://goo.gl/e5Ni0T byla moc dobrá :-)

0 0
možnosti

Koukám, že si dopřáváte !8-o

Nechcete se o oběd rozdělit s přítelem? Třeba se mnou?

1 0
možnosti

Z tohoto receptu ma celkem radost CEZ apod. Je to blbost, staci 2-3hodky...

1 4
možnosti

Husa v papiňáku? ;-D;-D

4 0
možnosti

J32i35ř70í 74H59o25r44á73k

5. 11. 2013 19:21

Předloni jsem si koupil 2 husy od sedláka jedna se s velkým sebezapřením dala jakš tak sníst. Druhá husa se pekla 6 hodin po šesti hodinách když jsem jí chtěl vyndat a otočit tak jsem do ní nezapíchl masovou vidličku ta byla gumová z festové gumy´. A to je onen sedlák mým sousedem naše pozemky spolu sousedí. Husu od sedláka jedině ve Francii. Jen pro ukázku každá francouzská kuchařská kniha v kapitole o kachnách píše kup kachnu u sedláka a ne v SUPERMARSCHE. Přesně 11.11. 13 přijede kamarád Frantík  z Francie a přiveze HUSU. Hned 12 jde na pekáč. Úprava kofitováním. Je

1 0
možnosti

Co je to supermarsche? To je nějak německy?

0 0
možnosti

Protože máme husy doma. A tím pádem to není takovýhle chudáček jako na fotce, přešli jsme na tzv.pomalé pečení. Večer jí dáme do trouby na 70°C a ráno až vstanu, jí teplotu zvýšíme na 120°C a poslední hodinku pečení odklopíme pekáč a uděláme kůrčičku. Takhle děláme i celou krůtu. Maso je nevysušené a povede se to každé hospodyňce. Ale hodí se to jen na velké ptáky:-) pokud to má míň jak 4kg, tak to asi není tak nutné, ale ty naše 7-10kg holky prostě péct na vysokou teplotu 3h prostě nejde.

7 0
možnosti

P52a60v17e84l 97R90u10s

4. 11. 2013 21:13

Já 5 kg husu nechávám přespat v troubě 14 - 16 hodin (kačenu o pár hodin míň). Kdysi dávno jsem zde našel přípravu:

http://hobby.idnes.cz/svatomartinska-husa-krok-za-krokem-pece-se-sama-bez-kontroly-13-hodin-1gi-/hobby-domov.aspx?c=A101108_145649_hobby-domov_bma

0 0
možnosti

Na obrazku bych rekl, ze to je kacena a ne husa, nebo silne tyrana husa, ktera nedostavala nazrat;-D;-D;-D

5 0
možnosti

Nejlepší husacie hody jsou v obci Grob na úpatí Malých Karpat na Slovensku. Kvůli tamějším specialitám se vyplatí si na Martinské husací hody zajet. Doporučuji si včas objednat a restauraci nebo v některém penzionu místo, bývá plno.

1 0
možnosti

L96u38k56a23s 90N37e79m81e95c

4. 11. 2013 19:48

mohu potvrdit!!!

0 0
možnosti

Ještě poznámka k diskusi o té tradici. Jako tradice je husa na Hod Boží totální nesmysl. Husy se vždy zabíjely před příchodem zimy, to je zhruba od poloviny října do poloviny listopadu (od sv. Havla po sv. Martina). S tím se taky kryla místní posvícení podle oblasti (Svatohavelské, Svatomartinské).  Kde by se taky pásly? V prosinci na sněhu? Ono se totiž obecně muselo ctít vegetační období a krmit husy ještě do Vánoc bylo  naprosto neproduktivní. Takže husa na Hod boží je možná nějaká rodinná tradice  (posledních 30-40 let), ale rozhodně ne nějaká obecná tradice.

19 0
možnosti

doplním, na Boží hod bejval bažant nadívanej...husa až když se za socíku nedařil v krámě koupit bažant  :-/

2 0
možnosti

Jako každým rokem si užiji svátek s partou přítel, husičkou a svatomartinským vínem :-). Už se těším ...

2 1
možnosti

Často nemáme ani na chléb, tak si žijí mnozí důchodci dnes.

Živoříme, valorizace 2014 je cynickým výsměchem. Prý to nevadí ! 

Že nemají na chléb ani buchty ... tak ať pijí víno a jedí kačenky a husy ! 

Připomínám vám to cosi z Angle ? .... co zde nikdy nemělo být : nezaměstnaný, žebrák, podvyživené hladovějící dítě, exekuce .... " = výdobytky kapitalismu " !!

4 47
možnosti

jakože v socialismu nejsou nezaměstnaní a hladovějící? Btw očividně máš i na to abys platil připojení na internet, takže zase tak špatně na tom asi nebudeš...

34 1
možnosti