Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Svatomartinská husa pečená na mřížce a při nízké teplotě. Nic jednoduššího

Tradice pečení husy na svatého Martina se v posledních letech vrací. Kvůli tomu mnohé malé domácí chovy hlásí, že už mají vyprodáno. Pokud jste ji objednali včas, zbývá už jen, abyste husu správně připravili.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Husa na fotce vypadá jako kdyby běhala dostihy. ;-D

0 0
možnosti
Foto

P61e16t38r 45Š54r16a17i21e96r

12. 11. 2018 10:16

V Jihoměstském pivovaru dělali vždy (ještě vloni, letos už bohužel ne) husu konfitovanou (= stehna), to nemělo konkurenci. R^R^R^ U tohoto postupu není šance maso vysušit ... viz zde: http://www.igurmet.cz/recepty/maso/drubez/husa/husi-stehna-konfitovana-pres-noc-5038/ Sádlo může být i normální vepřové ... ;-)

0 0
možnosti

No pokud má být husa na oběd a nechcete stávat v 6, tak zkuste ji dát večer do trouby na 100°C a nechat celou noc. Dopoledne se trochu teploty přidá, nakonec tu kůrku a je to všechno parádní.

0 0
možnosti

A propálíte tolik, že je lepší vzít tisíc korun, s ničím se nebabrat, vstát v jedenáct dopoledne a dojít si na husu do hospody.

0 5
možnosti

Husu nebo kachnu stačí akorát pořádně, opravdu pořádně nasolit a nechat ji v soli aspoň 24 hodin. Hrsti a hrsti soli.

Potom už je to jedno, jestli ji pečete 4 nebo 8 hodin. Pečení přes noc, dokonce víc jak 12 hodin je úplně zbytečný.

0 0
možnosti

J84a21n 25H98r31u55b39e44š

8. 11. 2018 8:11

Konečně na iDnes něco, co se opravdu dá číst.

2 0
možnosti

J67i28ř31í 30N85o68v82á64k

8. 11. 2018 21:07

Nó, já bych raději ochutnával, nebo se přímo přecpal. :-P;-D

0 0
možnosti
Foto

Nejdůležitější je podle mě kvalita kachny. Tedy v jakém prostředí vyrůstala, zda měla volný výběh s travnatým porostem, zda nebyla stresovaná a hlavně jakou měla stravu. Z tzv. "rychlokvašky" , která nepoznala přirozené prostředí a krmila se pouze chemickou stravou, nemůže být ve finále chutné kachní maso . . . 8-o

0 0
možnosti
Foto

Babička pekla husu tak, že ji prostě vrazila do rozpálené kachlové trouby a pak průběžně přelévala výpekem. Teplota pečení se regulovala pouze přikládáním polínek. Takhle dobrou husu jsem nikdy sama neupekla. Při tzv. pomalém pečení jsem získala husu dušenou, sice měkkou, ale blátovitou, při rychlejším pak husu sušenou. Prostě se o ni člověk musí i během pečení starat.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

"120 °C, pečte podle velikosti husy 4 až 6 hodin. Maso musí jít po upečení úplně od kosti."

Co to je za navod? A co mam delat, kdyz maso po upeceni nejde uplne od kosti. To mam znova rozpalit troubu a dat ji tam zpatky rozrezanou? Proc nejde uvest cas peceni na kilo nebo jakou vnitrni teplotu musi dosahnout pro takove upeceni?

0 1
možnosti

Už jste někdy pekl alespoň kuře?

6 0
možnosti

Jednou jsem podle takového návodu pekl kachnu. Prý 5 hodin při 100°C. Po odklopení pekáče jsem tam našel jen kosti potažené kůží.;-D

0 0
možnosti

A dal jste tam vodu?;-D

Já takhle peču kachnu běžně (i když raději přes noc) a je vždycky vynikající.

5 0
možnosti

Tak na začátku si přečtu o pečení při 150°C, abych se v závěru dozvěděl, že peču při 120°C. Korunu všemu nasadí video, kde je uvedeno 125°C ;-D Nejde o pár stupínků, to je celkem fuk, důležité je, že autor si to po sobě dobře přečetl:-PR^R^;-D

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Kousek od Brna mají zahrádku jako dlaň. Vešlo se všechno, dokonce i bazén

6. května 2024

Soutěž Tak tato pouhých 350 čtverečních metrů velká zahrada přistála do letošní soutěže Nejkrásnější...

Prvorepublikovou zahradu v Kroměříži rodina zachovala, včetně růží a pivoněk

9. května 2024

Soutěž Zahrada u rodinné vilky budovaná před 85 lety, na níž se zachovala řada původních dřevin a keřů,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou

7. května 2024

Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody,...

Kakao není jen laskomina. Sníží tlak, ochrání chrup, povzbudí imunitu i pleť

10. května 2024

Potěší, pohladí po duši, zahřeje a hlavně je zdravé. Díky tomu lze kakao použít vícero způsoby:...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ostrov nabídl k adopci přemnožené kozy. Zaplavily ho žádosti z celého světa

11. května 2024  8:45

Malý italský ostrov Alicudi se snažil zbavit přemnožených divokých koz, a tak je na začátku dubna...

Ostrov nabídl k adopci přemnožené kozy. Zaplavily ho žádosti z celého světa

11. května 2024  8:45

Malý italský ostrov Alicudi se snažil zbavit přemnožených divokých koz, a tak je na začátku dubna...

VIDEO: Co chutná líp, sekaný, nebo mletý burger? Vyzkoušejte to podle videa

11. května 2024

Průvodci grilovacím pořadem si tentokrát vzali do parády jeden z nejznámějších pokrmů na grilu –...

Kakao není jen laskomina. Sníží tlak, ochrání chrup, povzbudí imunitu i pleť

10. května 2024

Potěší, pohladí po duši, zahřeje a hlavně je zdravé. Díky tomu lze kakao použít vícero způsoby:...

Jací jste v kuchyni, jak si umíte užít jídlo? Prozradí to váš horoskop

10. května 2024

Potrpíte si na dobré jídlo a pití, nebo slupnete cokoliv, co vám přijde pod ruku? Každé znamení to...