Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Sehnat kuchaře je největší problém gastronomie, řekl Punčochář v Rozstřelu

Šéfkuchař Jan Punčochář je jedním z nejvýraznějším členů pražské kulinářské scény. V současné době ho můžete pravidelně vídat v roli porotce televizní show MasterChef a před časem dal vale svému dosavadnímu působišti v restauraci Grand Cru a otevřel si vlastní podnik U Matěje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Omluva... Dle jídeláku má ceny velice slušné;-)

0 0
možnosti
Foto

Guláš za tři stovky je dost.. Ale aspoň se toho člověk nají;-D

0 0
možnosti

J85a46k70u39b 69R84o54u90s

30. 4. 2019 15:31

Dokud tu nebudou normální platy, nebudou ani lidi co chtějí pracovat, to je furt dokola tohle

3 0
možnosti

A kde tedy pracují?

0 0
možnosti

Dobrý kuchař za dobrý prachy se najít dá.

0 0
možnosti

Ale Vy pak za svíčkovou nedáte 350,-

1 0
možnosti

To je opravdu divné.

Taková pěkná práce, taková pěkná pracovní doba, a k tomu 20 000 Kč hrubého měsíčně, a lidi to nechtěj dělat.

Asi je nebaví vařit.

11 1
možnosti

Jak říká můj kamarád kuchař a nejspíš to platí všude.

Počet dobrých restaurací v Uherském Hradišti je limitovaný počtem dobrých kuchařů.

7 0
možnosti

Tak jestli tam svíčková nebude za pětikilo, tak k němu rád zajdu.

0 2
možnosti
Foto

Ze své zkušenosti vím, že nejenom v Čechách, ale i v Bavorsku záleží na tom, kdo má zrovna v kuchyni tu vařečku v ruce. Jednou tam dostanete třeba perfektní svíčkovou nebo guláš, jindy je to zřetelně vyrobeno z egyptské mumie.

V ČR bývali kuchaři zpravidla v kantýnách, podle toho byla desítky roků po odstoupení KSČ od moci i ta kuchyně v restauracích extrémně jednoduchá.

Restaurace a penzióny rostly po 1990 jako houby po dešti, pohříchu však na vyučené kuchaře nebylo, vařili často sami podnikatelé, jejich manželky nebo někde naverbovaní amatéři. Proto jich mnoho také dojelo- bez hostů to zkrátka nefunguje.

Jenom množství na talíři, nebo jenom ušmudlané talíře, to nestačí. Kvalitu dělají použité suroviny, z klížky svíčkovou neuděláš. Řízek z plece bude tvrdý, jako je náš život. Hosté to poznají a už nepřijdou.

10 1
možnosti

Omlouvám se. Mělo být +

0 0
možnosti

Já jsem se taky vyučil kuchařem a nedělám to. V době kdy jsem měl začít bez praxe dělat kuchaře bylo bezně 12 čistého. No na to jsem se vypdnul a šel jsem studovat.

No samozřejmě že jako kancelářksá krysa mám o dost více a vyvařují mi jiní :-D

Jsem rád že nevařím, ty podnínky v kuchyni nejsou nic moc a ty úrazy tam někdy fakt stojí za to. Všude ostré předněty, horká voda, olej kluzko, vykonné stroje na mletí a michání a krájení.

Za to riziko a horko ty prachy nestojí i kdyby to bylo 25 čistého.

17 0
možnosti
Foto

Dobrý kuchař je nejdůležitější člověk v restauraci, zaslouží si i dobrý plat. V Bavorsku platí nejlépe firmy, jako BMW, neboť zaměstananci, kteří se příjemně naobědvali, podávají lepší výkon. Ale i kliniky si své kuchaře hýčkají, kde se vaří špatně, tam pacienti nejdou.

5 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?

25. dubna 2024

Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!