Diskuze

Dokázal, že rajče je ovoce, a vyrábí z něj víno. Zraje devět měsíců

Na recept na víno z červených, žlutých a černých rajčat tak trochu náhodou přišel pradědeček řezníka Pascala Miche. Ten dnes v Kanadě vyrábí a prodává ročně kolem 34 tisíc lahví zlatého elixíru ze svých "rajských vinic" ukrytých v masivu Charlevoix v Quebeku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jirka1938

9. 8. 2012 2:24
Rajce - ovoce?

To zalezi na definici. V anglicky mluvicich zemich povazuji za ovoce plody, vyrostle z kvetu. Tak tedy i rajce. V Cesku, domnivam se, byly za ovoce povazovany plody vyrostle na stromech a kerich. Plody, vyrostle na jednoletnych rostlinach, byly zelenina. Je kvetak ovoce?

0 0
možnosti

Misterio No.1

9. 8. 2012 8:01
Re: Rajce - ovoce?

Je jahoda trvalka?

0 0
možnosti

Gorcz

8. 8. 2012 23:05
Super:)

Já to říkám, že vypít se dá všechno...R^

0 0
možnosti

Mražená spermie

8. 8. 2012 21:41
***

Přitom existuje krásný název - zkvašenina.

0 0
možnosti

TYGR.NET

8. 8. 2012 20:33
Víno z rajčat, zelí z cukety nebo kedlubny, pivo bez chmele

... ať žijí pravé názvy, fakt nechápu, proč se tedy pomazánkové máslo nesmí jmenovat pomazánkové máslo?

1 0
možnosti

martas38

8. 8. 2012 21:12
Re: Víno z rajčat, zelí z cukety nebo kedlubny, pivo bez chmele

Tak ovocná vína jsou známa po staletí. Co se piva týče, tak např konopí se používalo k jeho ohořčení dávno před chmelem, to bych se spíš podivoval pivu bez ječného, či pšeničného sladu. Pomazánkové máslo se nesmí jmenovat máslo skrz bruselské komunisty.

0 0
možnosti

pacho

8. 8. 2012 18:40
pineau des charentes

No to by som si pozrel ci sa to da prirovnat k tomuto lahodnemu napoju. Mozno tak obsahom alkoholu ale chutou dost pochybujem. Aj technologia vyroby je odlisna.

0 0
možnosti

Praotec

8. 8. 2012 17:59
Evropska hlave

a Canadske podminky a uz se pocitaji zelene v bance.Neomezene moznosti.....;-)

0 0
možnosti

slapr

8. 8. 2012 17:51
jednou jsem zkoušel

pálit kořalku z mrkve - nakapalo mi asi čtvrt litru tekutiny, která nádherně voněla po žížalách :-)

2 0
možnosti

pr@etori@n

8. 8. 2012 18:12
Re: jednou jsem zkoušel

To muselo být super ;) Kolik procent alkoholu jste z toho vymáčkl - 56 / 58?

0 0
možnosti

malý červ

8. 8. 2012 17:40
Proboha

co do toho narve, že to má 18% alkoholu, to musí být dryják

0 0
možnosti

slapr

8. 8. 2012 17:43
Re: Proboha

asi mají hodně sladký rajčata ;-D

0 0
možnosti

dluhousek z narodni fronty

8. 8. 2012 17:36
babicaaa

nevim jak to chutna nikdy jsem to nevidel ale jsem diskusni snob a samozrejme je to strasne

0 0
možnosti

pavelthelong

8. 8. 2012 17:53
Re: babicaaa

staci vyjit proste z uvahy, ze skoro 3000 let se snazi lidi neco sladkeho zkvasit a udelat z toho alkoholicky napoj. rekum se to povedlo u vina a Germanum u piva.. Ostatni zkvaseniny (jablecne, rybizove, tresnove, datlove, ryzove, kokosove, chlebove a treba ted i tomatove vino) jpatri zatim pro mne k nahrazkam, pokud neni original - stejne jako 3 dny stary rohlik nenahradi cerstvy rohlik z pekarny, i kdyby se pekar na hlavu postavil. A protoze je zivot prilis kratky na to, aby clovek pil spatna vina, tak se poteseni z "tomataku" klidne vzdam ve prospech Kanadanu.  V Languedoc-Rousillionu nebo St. Emillionu se budou 3 dny smat, az se budou za bricho popadat, az se tohle o "tomataku" dozvedi, zvlast kdyz pozitelne  vin-de-table se u vinare prodava  od  1 eura/litr, cili za 5% ceny tohodle zazraku

2 0
možnosti

demi1

8. 8. 2012 17:31
Víno

Pěkné, až na to, že jako "víno" se smí označovat pouze nápoje vyrobené z révy vinné nejen ve Francii, ale v celé EU, tzn. u nás včetně. Tudíž všichni, kdo si tu teď v diskuzi utahují z Francouzů, jsou trochu mimo. Mimochodem, tento zákaz (či příkaz) se v našich právních předpisech objevil již v roce 1907, takže žehrat na EU není na místě.

0 0
možnosti

slapr

8. 8. 2012 17:49
Re: Víno

říkat tomu, co produkuje, víno by mohlo jen čuně - bez ohledu na EU :-)

1 0
možnosti