Diskuse k článku

Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K17a16r32e82l 18U27r60b32a36n 2814904771319

Broccoli must die!

https://www.youtube.com/watch?v=Y9uXrndqyU4

0/0
12.10.2017 13:26

K61a92t12e64ř43i93n90a 83V19a35š59á93k23o50v49á 5521582659205

Kde se pořád bere to klišé, že je těžké naučit děti jíst zeleninu? V rodinách, kde ji běžně jí rodiče, to absolutně není problém...a že takových znám.

+3/0
11.10.2017 16:20

P83a85v55e97l 34Č36e14r75n52ý 1255942

.... tihle samozvaní kuchtíci mě baví

+1/−4
10.10.2017 8:01

V71l39a12s92t10i77m56i88l 19H73a53l51b21i43c91h 8793255266818

Když vidím tu zdravou kvalitu,jak nám v televizi kuchaři ukazují,tak je to talíř ve středu umazaný jakýmsi jídlem.Toho se jeden nenají.

+6/−3
9.10.2017 16:19
Foto

M74a47r71u27š34k78a 49S58t19e83r28n77o19v18á 3710630412686

"Opery se nenajíte."

Hm.

0/0
9.10.2017 11:57

L44i11b89o43r 74H47l42u74b76u82č44e92k 4670680747617

... vy se snad opery najíte...?

+1/0
11.10.2017 1:48

M80a30r34t96i37n 25R26ů43ž62i31č49k97a 9904701908189

já si do svých chutí nenechám kecat žádné odborníky

jím co mi chutná a chodím tam, kde mi chutná ... ale domácí strava je domácí strava

+8/0
9.10.2017 11:41

P94e52t98r 98K47a21l25v31o29d42a 9175577499234

Osobně si myslím, že televizních pořadů o vaření je nějak moc. Přijde mi, že v pořadech ukazují jako bychom žili pro to abychom jedli a původní účel jídla, totiž že jíme abychom žili, se nějak vytrácí.

+11/0
9.10.2017 10:34

J41a29n 77Š70p95a55t41n22ý 2363362526495

druha veta ok, je to vas názor. marne si však lamu hlavu se smyslem vasi první vety .... napada me snad jen: ziju, abych mohl koukat na tv

+5/0
9.10.2017 12:05

P30a43v27e63l 13O79b37d12r80ž40á42l31e21k 6606854178422

Až někdo vymyslí něco jako smažák, co bude vypadat, vonět, chutnat a mít konzistenci jako smažák - a přitom to bude zdravé a za podobnou cenu. Tak v ČR vydělá jmění.

+1/0
9.10.2017 9:58

J33a45k88u40b 81F89e17i76f78a20r 7149119626289

když se smažákem necpete obden, není na tom nic nezdravého.

Můžete ho třeba jednou zkusit na přepuštěném másle:-)

+6/0
9.10.2017 10:22

M62a19r17t39i35n 24K52ř62í96ž 9523482600227

týjo, já jsem smažák neměl snad 5 let.

+3/0
9.10.2017 10:24

M65a67r62e66k 30K26a69l72i39n98a 3119684305618

On i smažák nemusí být sprosté jídlo... V Lokále mají extrémní úspěch s jejich verzí... Místo Eidam 30% je tak kvalitní Gouda, rozumně obalená a místo v přepáleném oleji je smažený na přepuštěném másle... Stojí sice dvě kila, ale je to naprostý prodejní hit, v každé z těch restaurací jich prodají víc stovky denně, je to nejprodávanější jídlo...

+10/0
9.10.2017 10:28

M95a49r22t16i85n 20K67ř12í31ž 9193902640557

Dvě kila za smazak mi přijde dost, obzvlášť v putyce typu Lokal. Jednou jsem měl v Itálii smažený obalovany parmezan, a o tom se mi v noci i zdálo.

+6/0
9.10.2017 10:30

P46a82v32l82a 54K70v32a14p54i68l28o49v55á 7259458404367

Dvě kila není zas až tak moc. Ceny v restauracích šly za poslední rok nahoru. A Lokál je prostě značka. Kvalitní sýr a přepuštěný máslo nejsou levné suroviny.

+2/0
9.10.2017 10:33

M61a67r13t19i96n 93K78ř13í91ž 9443762350417

Já do Lokálu (v Karlíně) chodím docela často a musím říct, že jsou sice nadprůměrní, ale nesmyslně drazí.

+1/0
9.10.2017 10:35

M11a98r27e16k 71K78a60l95i19n34a 3539354645488

Nesmyslně drazí nejsou, anžto mají i ta tyto ceny téměř pořád a ve všech podnicích plno...

+3/−1
9.10.2017 10:37

M23a87r78t48i88n 51K35ř10í66ž 9213292810437

tak zrovna tady v Karlíně mívaj i přes poledne dost prázdno. Navíc se mi nelíbí to prostředí.

+1/0
9.10.2017 10:38

M19a93r75e32k 42K61a28l68i61n37a 3369434115308

Líbit se to všem nemusí, ani já nejsem buhvíjaký fanoušek, ale jako kocept jim to ekonomicky neuvěřitelně šlape, je to stroj na peníze...

+2/0
9.10.2017 10:39

P42e85t44r 69Č57e78r34m26á74k 9658105759140

Tak vzhledem k tomu že lokál je postavený z velké části právě na tom retro prostředí, tak se to prostě u Vás míjí účinkem, na tom není nic divnéno.

0/0
9.10.2017 11:26

K98a24r63o57l58i92n53a 43M30a53r33i77e 30H64l34a59v40s29o54v44á 6184159565423

nedávno byla do sítě Ambi vnořena cukrárna U myšáka, jedou také chlebíčkovou klasiku. Namátkou šunkový stojí 58,- Kč, to už je nesmyslně drahé, zvlášť když je to chlebíček běžné velikosti a standardního složení a obložení

+1/0
9.10.2017 13:18

M42a97r26e19k 58K63a55l76i97n52a 3239224285948

Tak tak, musíte to brát tak, že dvě kila za kvalitní a velmi chutný oběd ve vyhlášené restauraci v centru Prahy není nijak moc, ale je to běžné...

+2/0
9.10.2017 10:36

M37a27r90t71i77n 39K67ř70í14ž 9653222960797

Lokál není žádná vyhlášená restaurace.

+3/0
9.10.2017 10:37

M37a82r83e42k 30K84a95l85i54n37a 3419454495258

Samozřejmě, že je vyhlášená, neboť je tam neustále narváno... Je to prostě luxusnější hospoda, ne fine dining místo, ale vyhlášené je... Vyhlášená může být i pivnice nebo stánek s Pho bo..

+4/0
9.10.2017 10:38

T50o93m87á44š 48D63v53o74ř27á13k 7715656407911

Tak stánek s Pho bo v Sapě třeba vyhlášený je...;-)

+2/0
9.10.2017 11:31

Š48á20r80k69a 94M19a80t59y94á80š56o80v36á 1551275452309

ve Slavíkově ulici u Jiřáku taky....

0/0
11.10.2017 8:16

Š76á68r57k17a 75M33a18t40y69á34š20o46v62á 1651605362879

gouda v akci 15,90 za 100g. (minulý týden Globus), takže i na GHÍ smažená, obalená v panco strouhance, by neměla stát víc jak stovku....

0/0
11.10.2017 8:15

P19e31t29r 10Č74e24r15m14á40k 9328835229740

Dvě stovku za jídlo v restauraci ambi je zlatá cena ;-)

0/0
9.10.2017 11:23

P44a52v97l12a 95K50v35a87p18i86l96o57v29á 7739378614927

Teď jsem na to koukla a je za 165,- což je v pohodě. A mmch. jejich dršťkovka za 49,- je jedna z nejlepších, co jsem kdy jedla. A ta mi přijde vyloženě levná s ohledem na cenu drštěk a kolik jich tam je.

0/0
9.10.2017 11:34

Z83u16z55a48n47a 39B48e72n56d93o29v54á 2826492123848

Za dršťovku je to až až ;-)

+2/−1
9.10.2017 11:41

P30a86v79l96a 89K18v65a16p43i35l81o27v25á 7549378344167

Záleží. Pravé hovězí dršťky stojí 60 - 80 Kč/kg. Když v té polévce máte opravdu 10 - 15 dkg velkých kusů, takže opravdu poznáte, že tam nenarvali vepřovou náhražku, jste na 10 Kč za základní surovinu.

+2/0
9.10.2017 11:56

Z50u23z27a16n41a 18B70e79n85d51o22v11á 2806672733788

Brr, zrovna velké kusy nesnáším. Když už je to na menší kousky, dá se to pozřít, ale žvejkat to? Ne děkuji :-)

+1/−2
9.10.2017 13:15

P50a87v65l65a 80K16v41a92p54i67l78o65v68á 7319678384637

Tak pak nehodnoťte cenu, když tu polévku nemáte ráda, tak jak má vypadat a chutnat.

+2/−1
10.10.2017 23:46

P72e75t17r 18Č40e62r17m24á37k 9678505379520

Za 165 je samotný smažák, k tomu příloha za cca 40 = cca 200. Každopádně i tak to je naprosto skvělá nabídka, za jen o málo menší peníze se jinak prodávájí mražené hrůzy z makra vykoupané ve friťáku v palmáči...

0/0
9.10.2017 20:11

R69u59d73o18l84f 90K29i20t77l81e72r 4883623710582

Tak zrovna v Lokálu používají Eidam 30% z Polabských mlékáren, šéfkuchař Marek Janouch říká, že je na smažení nejlepší:-)

+2/0
9.10.2017 11:43

K96a71r10o60l92i89n13a 84M10a88r86i26e 17H68l19a16v79s10o63v63á 6924649795433

hit to sice je, ale žádný zázrak to taky není a to jsem ho měla v Lokále v Dlouhé, v Kunraticích a Nad Stromovkou, mastný a nic moc chuťově

0/0
9.10.2017 13:15

M51a31r93t63i69n 36K18ř75í97ž 9233582570337

Neexistuje forma brokolice, která by se dala pozřít.

+7/−18
9.10.2017 9:31
Foto

B97r16o57n15i88s46l98a18v 91G15a60b30r57y73š 2822159651

Ano. Homer Simpson po ní dokonce dvakrát zemřel. To nemůžu riskovat.

+10/0
9.10.2017 9:54

M68a59r71t90i67n 86K39ř82í37ž 9363162810597

přestože se nás sama brokolice snaží varovat svou příšernou chutí :-)

+10/−1
9.10.2017 10:14

Š47á18r46k24a 22M22a33t80y65á38š73o61v90á 1821855262549

v nákypu je dobrá....

0/0
11.10.2017 8:18

M24a94r52t26i57n 30T83e71s17a32ř 2719883433323

Děti mají rády energetické přílohy (to mohu potvrdit), tak jim místo toho dáme krémovou polévku s brokolicí ;-D

Ale jinak dobrý, osvěta nutná je, jinak by tu zůstali samí propagátoři buď tzv. "levných" jídel a la Hruška nebo stravy typu "je to příšerně nezdravý, ale dobrý". Ač jsem tolerantní a respektuju chutě každého, veřejnou propagaci podobných úletů už toleruju míň.

Což mi připomíná, že moje žena (moravská Češka s VŠ vzděláním) dělá výborný boršč. Je velmi dobrý a jsou v něm samé kvalitní suroviny (a kromě hovězího masa nikterak drahé) - náš nejmladší syn školkáček to prohlásil za "nejoblíbenější polívku". Velký hrnec uvařený v sobotu vydrží do pondělí a v pondělí je nejlepší :-)

0/0
9.10.2017 8:59

M14a65r74e57k 40K45a85l66i60n42a 3759354375678

Když se brokolicový krém dobře ochutí a s těmi křupavými krutony, to by většina dětí snědlo...

+2/0
9.10.2017 10:03

M34a92r38t98i46n 50K69ř54í48ž 9833212800787

můžete se pokusit chuť brokolice přebít, ale ona se vždycky vrátí.

0/−1
9.10.2017 10:33

M88a29r83e34k 44K25a67l28i22n17a 3709144465648

Já ji nemiluju, ale třeba podobně chutnající květák mám vysloveně rád...

+1/0
9.10.2017 10:37

M94a21r27t81i41n 61K64ř59í98ž 9603662510777

Květák chutná úplně jinak a mám ho taky rád. Brokolice stačí jeden kousek v hrnci polévky a je to na vylití.

0/−2
9.10.2017 10:40

M36a92r48e92k 25K77a79l35i66n98a 3759344565108

To mi nevadí, brokolicové jídlo bych si nedal, ale nemám to extrémně... Pro mě by stačilo na vylití např. jediné snítko kopru nebo máty...

+1/0
9.10.2017 10:42

M74a85r98t22i30n 65K24ř13í55ž 9723582640797

Dobře uvařená koprovka je nejlepší omáčka.

+4/−1
9.10.2017 10:44

M14a13r29e71k 13K78a10l64i72n48a 3579164345428

Mně to jako kocept chutná, vše oko, ale kdyby to byla třeba majoránková nebo bazalková nebo jiná, ale prostě BEZ KOPRU... ;-D

+2/0
9.10.2017 10:49

M61a74r48t23i12n 41K96ř91í20ž 9513532420187

..a ten bramborák je moc bramborovej :-)

+4/0
9.10.2017 11:06

M26a61r53t34i90n 83V79y87s25k24o54c42i25l 3402488305600

A brokolicovy krem moc brokolicovy. ;-) Mezi nama, ja treba mam hodne rad plnene papriky. S tim, ze tu papriku ale zasadne nejim :-) Proste ji beru jako fajn formu na maso, super korenici pripravek (upect jen sekanou, tak to nechutna tak dobre), ale tim uloha papriky konci :-) obcas tomu s nadsazkou rikam, ze mam rad plnene papriky bez papriky.

+5/0
9.10.2017 12:51

Najdete na iDNES.cz