Diskuze

Dobře udělaný chléb je kulinářský skvost. I sůl může být sexy, říká kuchař Kortus

Jak chudý mladík z východního bloku štěstí v Americe (ne)našel... V roce 1990 se vydal do New Yorku s pár stovkami dolarů v kapse. Postupně tam Martin Kortus založil různé firmy a vrhnul se na gastronomii. Nejprve jako číšník, později jako kuchař, a nakonec v Americe spoluvlastnil restauraci Il Vigneto. I v Praze prošel několika restauracemi a nyní šéfuje škole vaření Laboratorio.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Ziju v North Carolina a oblibil jsem si tu francouzskou bagetu od mistniho pekare. Nakrajim ji na kolecka, namocim ve vajicku s utrenym cesnekem a v parmazanu. Osmazim z jedne strany na vypeku ze slaniny. Jednoduche jidlo je hvezdou kazde party. Jedna Italka mne naucila brambory na panvi. Na mesicky nakrajene brambory se hodi na panev, osoli a opepri a pecou pod poklici na oleji. Kazdych 5 minut se obrati a po patnacti minutach se prida cesnek a rozmarin. Po dvaceti minutach mam prilohu, ktera vzdy zmizi prvni.

0 0
možnosti
Foto

Jo Martine, to je osud. Narodíš se jako "Muž na cestě" a nedá se s tím nic dělat. Celý život je pak jako jedna pouť od místa k místu, od práce k práci. Přílišná činorodost, šikovnost a přizpůsobivost někdy vylučují stabilitu. Držím palce abys přibrzdil a ušetřený čas věnoval nějaké dámě. Ony tohle ocení.

1 0
možnosti