Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

České zákusky jsou velké, říká čokolatiér z Francie, který nadchl Pohlreicha

Francouzský čokolatiér Christophe Domange se své umění učil nejen doma ve Francii, ale i v USA a ve Španělsku. Teď už dva roky jezdí školit cukráře do Česka. Zdeněk Pohlreich využil jeho poslední návštěvy Prahy a předtočil s ním vstup pro svůj pořad Česko vaří s Pohlreichem, který se bude vysílat v sobotu 7. prosince na Primě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

A když se to tak vezme,

nejlepší dezert je stejně pořádnej flák grilované krkovičky ;-D

1 0
možnosti
MM

Omyl, čokolatiére:

"Francouzská cukrařina je výrazně hnusnější: málo cukru, tuku, dezerty miniaturní stejně jak to, co nosí frantíci v trenkách.

V Čechách jsou zákusky i to druhé jak mají být. A to se, doufejme, nikdy nezmění."

3 0
možnosti
JS

Sice mi není jasné, proč pod článkem o zákuscích řešíte "obsah trenek", ale když už to sem taháte, měl jste se rovnou pochlubit, kolika frantíkům jste ho kontroloval, abyste mohl vyvozovat obecné závěry ;-)

1 1
možnosti
MK

M45a80r90e23k 46K50l89u54f65a

3. 12. 2013 22:04

Je mi to jedno, ať stojí větrník třeba 35,-, ale ať se oblizuji až za ušima  R^

1 0
možnosti
AF

Pohlreicha nadchne každý, kdo okrádá zákazníky. Stačilo mi jen nahlédnout do ceníku blafů, které nabízí ve své restauraci.

2 6
možnosti
PO

Žejó? Sem se díval, ten vidřiduch žádá za oběd i přes 200 Kč! Za to si dám půlkilo sekačky z globusu každej den z týdna! S chlebém"

!

0 0
možnosti
JV

J58a57n 56V76o15t55a83v57a

3. 12. 2013 12:10

o vikendu jedu do Parize, tak se uvidi! :)

0 0
možnosti
DM

nakonec nam pan Polreich prijde s tim ze buchty s makem nebo babovka je spatne, je tam moc cukru a babovka je moc velka a sladka, ze v Nemecku ted zacli delat polovicni a bez chuti. Chtel bych videt rakusaky, kdyz by se jim tam nejaky jejich mistni kuchar navazel do mozartovych kouli, jak by s nim vybehli. Vetrniky nejim, ale uz jsm myslim videl i jejich minivariantu.

1 0
možnosti
PH

No nevim. Ziju ve Francii a zakusky si nekupuji, nechutnaji mi. Takova prifouknuta umela hmota. Tesim se vzdy do Cech na poradny vetrnik, spicku, nam. A asi nechodim do dost nobl podniku, ale ty fr. zakusky jsou obr, preslazeny. Nee.

Oproti tomu chleb, bagety, croissany, to umi vyborne.

7 1
možnosti
KV

me chutna treba tarte aux pommes, nebo i jine ovocne mnam :) a pain au chocolat - uplne mi to ke stesti staci. Jinak jako dezert spis ty jejich ruzne cremes, to taky muzu :-)

0 0
možnosti
JB

Jsme nějak mimo. Méně tuků a cukru ve francouzských zákuskách? Opravdu? Naopak, vždyť francouzská kuchyně stojí na tunách másla. Ale pokud jsou dělány poctivě a kvalitně, tak se člověk prostě ani nemůže tím natláskat, opravdu mu stačí jeden kousek, i když normálně sní 4 větrníky. Ona celá francouzská kuchyně je mnohem kaloričtější na hmotnost jídla, než naše (viz. např. 50% smetana), prostě se toho nedá sníst tolik, takže se jí po menších porcích. 

A u českých klasických zákusků je obrovský rozdíl v kvalitě, mezi jednotlivými cukráři. Ti kteří šidí a místo másla používají nekvalitní margaríny, místo marcipánu obarvený cukr atd. tak to bych chápal, že je to, o čem mluví.

3 0
možnosti
ZT

No, já tedy doufám,že se nabídka u nás změní tak, že bude nabízet jak klasické české zákusky v tradiční podobě, tak v podobě "light", ale i novinky z celého světa - aby si každý mohl vybrat na co má chuť a co může. Jen doufám, že celkově půjde kvalita nahoru, zejména, co se týče používání různých fujnáhražek

2 1
možnosti

Nojo, když tady se řídí trh taky podle většiny a to jsou prasata co chtějí hodně za levno. Takže velký zákusky, samý tuk a cukr, "ty jsou nejlepší". Stejně jako je to s celou českou "gastronomií". Radši kilo točeňáku, než 250g svíčkový atd.

4 8
možnosti
ZT

Proč prasata? dostat adekvátní protihodnotu za své peníze chce každý na celém světě. U nás je průměrná mzda výrazně menší, než ve Francii,t ak je logické, že tady nemohou být francouzské ceny v restauracích. Když dám za hlavní jídlo 45,- Kč, tak není problém si dát předkrm a salát - a pak mohu být porce menší. Když ale stojí hlavní jídlo 89,- Kč, tak vůle/finanční prostor dát si něco dalšího holt klesá a já se tedy potřebuji najíst jen tím hlavním jídlem, nehledě k tomu,že přestávka na oběd činí 30 minut, takže není úplně čas, že...

6 2
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Péči o dvě gorilí mimina v jedné náruči si zkouší Duni, dcera slavné Moji

30. dubna 2024

Minulý týden začala samice Kijivu, zkušená pětinásobná matka, půjčovat své sotva dvoutýdenní mládě...

Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza

30. dubna 2024

Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem...

OBRAZEM: Vyrobte si hmyzí hotel. Můžete ho mít i na balkoně nebo terase

29. dubna 2024

Na loukách i polích vídáme spoustu užitečného hmyzu. Aby brouci měli kde najít úkryt a bydlení,...

KVÍZ: Milujete zahradničení? Hrajte o luxusní knihu Zelenina z ekozahrady

29. dubna 2024

Soutěž Řadíte se mezi vášnivé zahradníky a vaše zeleninové záhonky praskají ve švech? Nebo po tom zatím...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!