Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Hmyzí delikatesy uvaříte i sami. Stačí zajít do zverimexu, radí kuchař

Je libo cvrčka na másle nebo saranče s kuskusem? Tyto speciality ve svém volném čase připravuje cukrář Petr Ocknecht. K vaření hmyzu se dostal na zaoceánské lodi a podle něj je Evropa jediným kontinentem, kde tato pochutina není na jídelníčku. Hmyzí delikatesy bude připravovat také na Apetit Festivalu v Plzni.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J95i11r47i 83K35r12a44l47i29k

11. 4. 2013 12:08

Hmyz musim pred pripravou zabit nebo je skvarit za ziva? Nebudou mi skakat z panvicky?

0 1
možnosti
HH

Zchladte ho v lednicce po dobu alespon hodinky. Tim jeho aktivita vyrazne poklesne, nebude vyskakovat. Nasledne se za ziva vsype do opravdu rozpalenyho tuku - smrt je prakticky okamzita. U drobnyho hmyzu staci minuta, nekdy i min, naprotitomu zminovani bourci chteji dyl(4-5 minut na poradnym fajraku) - je to precijenom kus.

Ja mam rad cvrkolivy - rychle osmahnout cvrcky, lehce posolit(neni nutny) a nacpat do vypeckovanejch oliv.

1 1
možnosti
VV

Tak nevím - ten příklad s maminkou okřikující dítě, když strčí do pusy brouka, je trochu zavádějící, Ten brouk byl skoro jistě živý a úplně jistě špinavý. Kdyby děcko olizovalo prase nebo krávu, okřikla by ho taky. Takže v tom problém asi nebude...;-)

5 0
možnosti
JB

a nějaký recept by nebyl ?

0 1
možnosti
VH

nejjednodušší je, normálně hmyz osmažit. Kobylky, cvrčky, larvy bource morušového (ty se dají sehnat ve vietnamském velkoobchodě a občas i v normálních prodejnách), chrousty, atd... Hlavně nezapomenout, pokud máte hmyz živý, jej aspoň den nekrmit, aby se vyprázdnil.

1 1
možnosti
KP

Prase telecí.At si ty hnusy žere sám. Proč bychom měli žrát hmyz? Je pravda, že za současného režimu jsem se naučil spoustu věcí, jedině ještě nelítám ve vzduchu a nežeru hmyz. A to se nikomu nepodaří mě naučit. Já se znám.Rv!!!!

1 4
možnosti
JR

no rozhodně je lepší jíst hmyz jako takový než třeba uzeniny z polska

2 1
možnosti
MT

Moje nejoblibenejsi jidlo  je polivka z much.

1 2
možnosti
PR

Když mouchy, tak jedině kaši!

1 0
možnosti
Foto

I44v57a90n 44M26a30r11e26k

10. 4. 2013 21:03

Bohužel chybí tu ten jeden zrušený smajlík,dal bych jich tu hned pět ! ! ! Rv

4 7
možnosti
HH

Proc? Na hmyzu neni nic spatnyho, jde o to zlomit tu zakorenenou predstavu ze se neji. Ja ji v sobe zlomil pred ctyrma rokama, od ty doby se jim obcas zivim a stoji to za to. Kdyz clovek umi nakupavat, ma nejlevnejsi dobry bilkoviny.

4 3
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?

25. dubna 2024

Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...