Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

VIDEO: Nabrousit lze i nůž na pečivo. Jen to chce půl hodiny trpělivosti

Pěkně vypečený chleba nebo bageta, kdo by je nemiloval. Jenže vypečenou kůrku bývá problém ukrojit klasickým nožem. Pro tento účel jsou určené speciální vroubkované nože na pečivo. Když se používáním ztupí, není třeba je vyhazovat. I tyto nože snadno znovu nabrousíte. Jak, ukáže ve videu brusič Marek Neuman.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No - to je teda "odborník"!

A) Brúsil len vnútornú časť.

B) Nenabrúsil poriadne tie "zuby" - práve tie totiž prvé vnikajú a musia byť ostré. Inak "trhajú"!

C) Používat zo sady "kulatý" pilník 8-o, keď je tam aj "polkulatý" - tá skôr držíš pilník správne a potom len otočiť čepeľ a druhou stranou pilníka zahladiť - použiješ JEDEN pilník na všetko.

0 0
možnosti

Na pečivo je vroubkovaný nůž? Aha, tak proto se všechny návštěvy tak vyjeveně koukaly, když jsem řezal nějaké pečivo normálním nožem. A naprosto bezproblémů nutno říci. Proště kdo udržuje své nože ostré, ten na pečivou vroubky nepotřebuje.

1 0
možnosti
Foto

Tak to já radši zanesu nůž k brusiči, do půl hodiny ho mám taky a narozdíl ode mě se nejspíš nezraní ani noži neublíží.

0 0
možnosti

Tak od toho patlala bych si určitě nechal nabrousit nůž. Vždyť i ten pilník drží jako prase kost.

0 0
možnosti
Foto

V prosinci 1992 jsem si pořídil sadu japonských nožů značky Laser, které jsou broušeny právě laserem s těmi drobnými zoubky. Letos v prosinci to bude 30 let, co je máme, a nepozoruji, že by jejich vysoká ostrost byla nižší, než když byly nové. Vsechno záleží na materiálu, zpracování, používání a jak se o ně staráme. Čerstvý chléb nařežu jako nic. Sada má 10 nožů. Ovšem na maso mám nůž s rovným ostřím a ba ten používám brusné kameny 800+2000, kožený pásek a ocílku.

0 0
možnosti

Na to jsou lidi, ztráta času...

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Zrádná krása. Toxiny chrání rostliny před sežráním, člověka mohou zabít

27. dubna 2024

Premium Toxiny v rostlinách je chrání před živočichy, kteří by je chtěli sníst. A ublížit mohou i lidem....

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...