- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jsem ráda že HO nemám právě kvůli tomu, byla jsem 14 dní na jaře a jako vymýšlet jídlo na víkend to se dá, ale denně, pro mě šílené!
Máte pravdu. Navíc po práci jít ještě nakoupit a uvařit. Naštěstí máme dobrou hospodu kousek od domu.
Já tedy nevím,ale dát uvařit třeba brambory a udělat si k tomu nějakou dobrotu,to se dá,i když dřepíte doma u počítače.Jíst i doma předražené jídlo,ohřáté v mikrovlnce,to mi nepřijde zrovna tak skvělé,že je o tom třeba psát článek.Do půl hodiny se dá chutně uvařit lecos.
to dá, když se to umí, třeba jsem obdivoval, co dokážou za 45 minut amatéři v masterchefovi, problém je, že já to prostě nedokážu, takže to většinou jistí pizza odnaproti.
A pak budou všichni tlustí jako vepři. Přestože se tady dělá atmosféra, jak se lidi bojí kovidu a všichni vědí, že nadváha je nejrizikovější faktor.
Že by se konečně české ženy a dívky zase učily vařit? Dřív naprostá samozřejmost, dnes spíše výjimečný úkaz...
..tož bylo by zajímavé vidět vybavení kuchyně některých, co na HO intenzivně využívají roznáškové služby
vybavení vám neuvaří, a zdaleka ne u každého HO = nic nedělám
zajimave je, ze moznost pripravit si vlastni jidlo levne a chutne je prave jedna z (mala) vyhod home office.
Připravit si vlastní jídlo znamená nejméně hodinu času. Nevím jaký HO máte vy, já tu hodinu obvykle nemám.
Kdyz uz teda homeworking, idnes ten HO neprestane pouzivat spatne...
Zajímalo by mě, která firma používá ten Váš HW. HO je termín, který se používá i mimo idnes. A pro ty jazykové obrozence tady, v zákoníku práce je tuším výraz Výkon práce z jiného místa než pro práci obvyklého. Máte pocit, že je to lepší než home office?
Taky objednávam i jídlo z restauraci, 1-2x v týdnu, ale po ceste z práce osobně vyzvedávam. Vadí mi jen ty obaly, ale tak podpora restauraci je třeba.
Přemýšlím, proč by měl být problém s rodinným jídelníčkem, pokud jsou dospělí na home office. Při HO by mi vybyly denně ty dvě hodiny času, co strávím na cestě do práce, takže bych uvařila stejně jako o víkendu.
Vymýšlet musím teď, když do práce normálně chodím, ale na oběd není kam jít. Tam na tu dovážku dojde častěji. (A chodit do práce, ale mít doma děti na distanční výuce, to už bych asi fakt padala na ústa.)
Dělat doma svoji práci, poskakovat okolo malých dětí na distanční výuce a při tom vařit oběd je podle Vás snadné? No nevím. Já chodím do práce 4x týdně a dcera má distanční výuku. A už mi opravdu dochází inspirace a to si myslím, že docela umím vařit. V tomto režimu jedeme s různými obměnami od března a už se fakt těším, až to skončí.
Píšou to jakoby někteří bez práce skoro nedokázali vymyslet co si dají. Lidi jsou bez fantazie když musí inspiraci k tomu co si dají hledat u ostatních. Ale aspoň o to víc je to plus pro restaurace s rozvozem.
Vařit není složité, některá vynikajicí jídla zaberou v přípravě minimum času. Třeba o pomalu pečené maso se nemusí starat, jen nastavit správnou teplotu a počkat až bude. Omáčky jsou složitější, ale taky se to dá.
Z vlastní zkušenosti vím, že je problém v tom, že ne všichni členové rodiny mají rádi ta samá jídla. Když vaříte 2x týdně, tak to problém není, ale po 8 měsících toho máte plné zuby.