ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Už žádná kancelář. Zaměstnanci Airbnb mohou navždy pracovat z domova

  • 0
Zaměstnanci americké společnosti Airbnb, která zprostředkovává krátkodobé ubytování v soukromí, se nemusí vracet do kanceláří. Firma jim oznámila, že mohou už nastálo pracovat na dálku.

Svým americkým zaměstnancům firma sdělila, že se mohou přestěhovat kamkoli ve Spojených státech, aniž by se jim snížila mzda.

Hledáte práci s home officem? Najděte ji na internetovém pracovním portálu jobDNES.cz.

Airbnb si dříve kladla za cíl dostat zaměstnance zpět do kanceláří letos v září. Podle listu New York Times však není překvapením, že se šéf společnosti Brian Chesky přiklonil k flexibilnějšímu modelu práce. 

Ve zprávě zaměstnancům připomněl, že zhruba každý pátý zákazník Airbnb využívá ubytování pro práci na dálku. Společnost bude pořádat pravidelná osobní setkání.

Některé firmy se k home office nevracejí. Vyhodnotily ho jako neefektivní

„Svět se stává flexibilnějším ohledně toho, kde mohou lidé pracovat,“ napsal Chesky. „Vidíme to i v našem vlastním podnikání. Z pandemie bychom se tak rychle nevzpamatovali, kdyby nebylo milionů lidí pracujících z pronájmů Airbnb,“ dodal.

Zhruba deset procent amerických zaměstnanců stále pracuje na dálku, což je o třetinu méně než v květnu 2020, tedy na vrcholu pandemických uzávěr.

Téměř polovina nocí rezervovaných na Airbnb mezi červencem a prosincem byla součástí pobytů trvajících měsíc nebo déle, uvedla společnost. 

V loňském roce využilo platformu 175 000 lidí k rezervaci pobytů na tři měsíce nebo déle. Airbnb uvedla, že na podporu práce na dálku přidala více než 150 aktualizací, včetně ověření bezdrátového připojení k internetu.

,