Diskuze

Šéf, který přes Zoom vyhodil 900 lidí, se vrací do práce. Na dovolené se kál

Na začátku loňského prosince uspořádal zakladatel a generální ředitel společnosti Better.com Vishal Garg videohovor s 900 zaměstnanci a všechny je vyhodil. Kvůli vlně kritiky si následně vzal dovolenou, na níž měl zpytovat svědomí. Teď se vrací do práce. Jeho firma navíc najímá nové manažery a ředitele lidských zdrojů, aby lépe zvládala firemní kulturu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

R^ třeba si 900 lidí začne víc vážit práce..., ne jako u nás...

0 0
možnosti
JZ

Změnilo by snad něco, kdyby je všechny po jednom zvali na osobní pohovor? Na každého pět minut času a honem další. A pro vyhozené ještě cesty tam a zpět. Takhle se připojili všichni najednou a byl čas jim důvody popsat poněkud obšírněji. V době, kdy jsou tyto možnosti konečně využívány a nejezdí se nesmyslně jen na poradu a zpět, je to snad už normální způsob komunikace. Pokud to nebylo v rozporu se zákonem nebo smlouvou, tak není co řešit.

0 0
možnosti
ID

Taky nevidim jak vyhodit 900 zamestancu aby to nebolelo a tohle je zpusob jak ziskat cas. Ja bych mu ale vycetla jak rychle to usekl. Taky bych mela pocit, ze me prave zmackal a zahodil do odpadkoveho kose. Par slov podekovani, utechy a prani vseho dobreho do budoucna sice na veci nic nezmeni, ale aspon to nejak uhladi ten konec.

0 0
možnosti
JK

Ono je to vždycky cítit ve vzduchu, že se ve firmě chystá nějaké zemětřesení, takže není nic jednoduššího, než se začít rozhlížet po jiném místě. A ve chvíli, kdy to začne, stačí oznámit vedení, že výpověď bez problémů přijmete a jdete i s odstupným. Takhle jsem to udělal loni v létě, kdy nás nové vedení, po patnácti letech začalo vyhazovat jednoho po druhém. Naštěstí dělám v oboru, kde sehnat práci je otázka jednoho telefonu.

3 0
možnosti
TS

Asi jste nechtel napsat "otázka jednoho telefonu" ale "otázka jednoho telefonátu".

Jednim telefonem muzete hledat praci klidne 10 let :-)

0 0
možnosti
MK

Šéf se omlouvá za to, že vyhodil podřízený :D

A firma najme další hejno darmožroutů.

0 1
možnosti
FK

Tak darmožrouti obvykle vytváří nenažrancům výplaty. Jinak by nebyli najmutí za směšné platy....takový vysoce postavený šéf po průšvihu také odchází se zlatým padákem.

0 0
možnosti
LT

No zamestnanec většinou dává výpověď formou dopisu na vedení firmy, hlavně by jsem to čekal u online firmy, kde jsou všichni zaměstnanci na home office. Takže vyhození 900 lidí přes zoom mi přijde úplně v pohodě, nechápu co se řeší? Že byly překvapení? Nebo že mu to neřekl každému osobitně?

0 0
možnosti
MV

Ani slovo o vstupu firmy na burzu a přitom se tak hezky zviditelnili...

0 0
možnosti
MS

No to nevim, jestli to vylepsil... po vyhazovu 900 lidi zpytoval svedomi tak, ze najmul externi pravni agenturu, dalsi manazery a reditele HR, aby ty usetrene penize za obyc zamestnance rozfofroval na toto ;-D

7 0
možnosti
IS

Je dobré být neustále informován jak si firma vede po stránce prodeje svých produktů, ať je to v bankovnictví, investicích, pojišťovnictví či velko i malo obchodě. Pokud vidím náznaky nějakého zpomalení, odchod pár odborníků, organizační změny, člověk musí reagovat rychle a odejít dříve, než se začne hromadně propouštět. Pak je lokální trh nasycen lidmi s podobným zaměřením a je horší nalézt práci ve více konkurenčním prostředí. Samozřejmě nemluvím o pár lidech, ale třeba o několika stech i tisících zaměstnancích. Toto jsem se naučila sledovat velmi rychle a vyvarovala jsem se skončení na podporách v nezaměstnanosti po více než 30 let.

0 0
možnosti
MS

Neni vetsi hloupost nez odejit "brzy".... a pak jen koukat, jak kolegove dostanou nekolikamesicni odstupne :-/

3 1
možnosti
JS

Takové dopisy může psát jen duševně narušený jedinec, kterého nezachrání ani nejlepší manažerský tým. On pořád zůstane rušivým článkem firmy.

2 0
možnosti
RK

Obdivuju lidi, kteri jsou ochotni pracovat pro korporat. A pan majitel tak trochu psychopat, je dobre, ze vyhledal pomoc.

3 1
možnosti