- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dycky mě fascinuje, jak někdo pije kafíčka z těch pidihrnečků....Já když piju kafe, tak ho chcu z pořádné nádoby, ne jak štamprtli.....
Stejně nic lepšího než dobře připravené espresso nevymyslej. Tohle jsou jen lidi co valstně ani pořádné kafe pít nechtěj, jen si chtěj připadat že pijou "kafe".
Víte kde jsem měl v Americe dobrou kávu?
Jen v italské restauraci
A všimli jste si v tom článku toho, že ty americké kavárny zakládají Italové?
americka kava je HNUS
Espresso, cappuccino, macchiato, latte, ristretto...kdykoliv. Americkou nikdy.
No pro pubertaky dobre. Americani kafe neumi. Je to slabe a vetsinou z hromadou cukru.
Budes se divit, ale I v USA si davas do kafe cukr sam. A ze je slabe? Ty vis prd a pises tu blbosti.
Mám ráda silné kafové kafe, ale zároveň v kafáči (malý šálek neberu) a relattivně dost mléka, tak je ideál nějaká italsko-americká kombinace.
Místní kouzlo ustupuje globalizační tendenci. Do jisté míry nevyhnutelné, ale divím se, že se víc nebrání.
Nedávno jsem četl, že v Itálii je nesprávné či až neslušné si dávat capuccino odpoledne či později, má se pít jen ráno či dopoledne. Je pravda, že jsem ho častěji pil ráno (klasická snídaně je dát si "kapučo" a nějaký kousek sladkého pečiva), ale odpoledne mi je taky kdekoliv bez mrknutí oka udělali, asi poznali cizince. Píši to proto, že na jedné straně se blokově ustupuje, na druhé někteří lpí na detailech; a všichni jsou si jistí svojí pravdou.
A všiml jste si v tom článku toho, že ty americké kavárny zakládají Italové?