Diskuze

Slovensku kvůli dopadům pandemie klesla úvěrová spolehlivost na úroveň A

Mezinárodní ratingová agentura Fitch Ratings snížila hodnocení úvěrové spolehlivosti Slovenska o jeden stupeň na úroveň A se stabilním výhledem. Důvodem jsou hlavně dopady koronaviru na slovenskou ekonomiku. Jde o první změnu ratingu země v době pandemie.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Tak hlavně to zdravíčko...

0 0
možnosti
MR

Nedavno jsem to tu psal, co bude delat vlada az nam snizi rating... kdyz se neustale vlada chubi jak si levne pujcujeme a ze si muzeme dovolit vice zadluzit a je to levne a neni nutne skrtat...

No, jsem zvedavy, jestli nam to vydrzi... pravda, z minule krize jsme se tolik nezadluzili a vysli jsme z ni velmi dobre, ted uz to ale tak dobre nevypada...

1 1
možnosti
HB

ČR se to netýká.

Už nechme toho hloupého srovnávání se SR.

My se musíme dívat na Rakousko,Dánsko,Německo.

3 0
možnosti
HB

Píšu to stále,ta lokalita je za pouhých 27 let zcela rozkradená.

Už netečou peníze z ČR.

Do pár let se zařadí do skupiny Moldavsko,Srbsko,Bulharsko.

3 5
možnosti
HF

To může díky koroně snížit rating prakticky všem zemím a pak přeškálovat stupnici, aby se to nemuselo u všech přepisovat ;-)

2 1
možnosti
PT

P33e48t84r 79T11v17r48d24ý

9. 5. 2020 8:16

V této krizové době, kdy všechny státy v EU se budou nuceny zadlužovat, ČR může využít své velké výhody t.j patřili jsme mezi nejméně zadlužené státy v EU

8 0
možnosti
MR

Ano, ale jednorazove, ne trvale napr. na dalsi 3 roky...

Kvůli dopadům šíření koronaviru na příjmy státu resort totiž prosadil vedle navýšení schodku rozpočtu ze 40 na 300 miliard korun také novelu zákona o rozpočtové odpovědnosti.

Podle ní je pro příští rok možné zvýšit strukturální deficit na čtyři procenta hrubého domácího produktu (HDP). To je deficit veřejných financí očištěný o vliv hospodářského cyklu.

Dosud byl střednědobým rozpočtovým cílem pro Česko v letech 2020 až 2022 strukturální deficit 0,75 procenta HDP. Předloni bylo strukturální saldo v přebytku 0,4 procenta HDP, letos podle materiálu skončí ve schodku 1,7 procenta HDP.

0 0
možnosti
JK

Nic prekvapiveho. Vydeseny populista a novacek Matovic si dal za hlavni cil nejspis udrzet pocet koronavirovych obeti < 30 a to za jakoukoliv cenu. Ekonomika ho nezajima, jestli jeste nekdy otevrou skoly a hranice, lidi se zbavi nekdy rousek a povinne statni karanteny ho taky prilis netrapi, hlavne kdyz bude moct machrovat jak nizky pocet obeti koronaviru udrzel. V TV je od rana do vecera, protoze prece to nenecha prezentovat epidemiology kdyz on je prece ten jediny velky guru ktery to umi prodat spravne procitene, na pockani vytlacit z oka slzu a nadsene pokracovat v retorice pripominajici predvolebni kopani do konkurencniho Smeru ktery uz dnes ovsem neni ve vlade... Divat se na koronavoris komplexne a nejprve si spocitat na jak dlouho si vlastne mohou dovolit odstavit ekonomiku vymenou za bezne zdravotni, psychicke a ekonomicke skody nezvladli bohuzel ani na Slovensku ani v Cesku.

8 6
možnosti
MM

Rakúska pomoc ekonomike 800eur/obcan, Slovenská 2eur/obcan. Pri poklese HDP o 10% pomer pôžičky HDP musí evidentne stúpnuť. Mimochodom ohľadom prazdnej špajze rakúsky dlh je 74%hdp....

1 0
možnosti
RP

No, myslím že když Čap & Mat napíšou von Lejnový nějakej srdceryvnej Liebesbrief , tak se ekonomika v Horných Uhrách skokově vylpší...

4 9
možnosti
JH

Z teto zpravy asi neusnu ! Piste o Babistanu !

1 1
možnosti

J72a11n 63Č26e94r80n83ý

8. 5. 2020 23:43

Ještě, že jsme u nás v posledních letech měli u vesla vlády, které ten ekonomický růst nepromrhaly!

2 1
možnosti
RD

A proto nam Moody's zvedli rating v rijnu 2019. "Poukázala na zlepšující se rozpočtové ukazatele a na vládní reformy podporující ekonomiku." (H.N.)

2 1
možnosti
ZD

Po tom, čo sme si požičali na finančných trhoch 4 mld. eur, to zníženie ratingu vyzerá minimálne dosť čudne, žeby taká malá sofistikovaná lúpež?

0 1
možnosti