Symbolem sociální sítě Twitter je místo dosavadního modrého ptáčka nově bílé X...

Symbolem sociální sítě Twitter je místo dosavadního modrého ptáčka nově bílé X na černé ploše. (24. července 2023) | foto: Profimedia.cz

Název Twitter dával smysl dříve, nyní už ne, vysvětluje Musk změnu názvu

  • 6
Miliardář Elon Musk na svém Twitteru vysvětlil důvody svého rozhodnutí přejmenovat Twitter na X. Podle něj název dával smysl v dobách, kdy v jednom příspěvku bylo možné napsat maximálně 140 znaků.

Musk již v minulosti naznačoval, že koupě Twitteru má být „akcelerátorem“ pro vytvoření aplikace X – kterou nazval „aplikací všeho“. Při koupi také uváděl, že chce posílit svobodu projevu, což zopakoval také ve svém úterním příspěvku na Twitteru.

„Název Twitter dával smysl, když se daly posílat pouze zprávy o 140 znacích – chodily tam a zpátky – jako tweetování ptáků. Dneska už ale můžete zveřejnit téměř cokoliv, včetně několikahodinového videa,“ doplnil Musk ve svém příspěvku.

Zmínil také, že v následujících měsících Twitter poskytne více možností, pokud jde o komunikaci. Zároveň naznačil také nové funkce spojené s finančním světem. „Název Twitter v tomto kontextu nedává smysl, takže se s ptákem musíme rozloučit,“ dodal Musk.

Miliardář a majitel automobilky Tesla a dalších firem koupil společnost Twitter loni v říjnu zhruba za 44 miliard dolarů (tehdy asi bilion Kč). Už na jaře Musk převedl tuto online službu do nové společnosti X Corp.

Musk v minulosti opakovaně prohlašoval, že chce Twitter rozšířit na platformu nazvanou X, což má být superaplikace s nejrůznějšími funkcemi po vzoru například čínského WeChatu. Kromě udělení licencí na převody peněz ve třech státech USA ale v tomto směru nebyly oznámeny téměř žádné kroky.

,