Trumpova sociální síť odstartovala s chybami, má i problém s logem

  • 14
Nová sociální síť amerického exprezidenta Donalda Trumpa má za sebou poněkud rozpačitý start. Některým uživatelům se do ní vůbec nepovedlo zaregistrovat, další se museli prokousávat chybovými hláškami.

Skupina Trump Media & Technology spustila vlastní platformu nazvanou Truth Social ve snaze čelit velkým a zavedeným firmám poté, co byl Trump odstřižen od svých účtů na Twitter a Facebooku.

Ačkoli se krátce po svém spuštění Truth Social ocitla na špičce žebříčku nejstahovanějších aplikací v App Storu (pro Android zatím není k dispozici), většina uživatelů se do aplikace vůbec nemohla dostat, upozornil web Techcrunch.com.

Když se redaktoři Techcrunche pokoušeli o instalaci, potýkali se na každém kroku s nedodělky a chybovými hláškami. Ať už při čekání na ověřovací mail, nebo při jeho zadávání. Další uživatelé se při registraci ocitli na čekacích listinách s údajně více než sto tisíci dalšími čekateli na autorizaci. Dalším pro změnu ověřovací email vůbec nedorazil.

Uživatelům v Česku je síť Truth nedostupná

Trumpova Truth Social je zatím dostupná jen uživatelům ve Spojených státech, další země včetně Česka se zatím musí smířit jen s omluvnou hláškou.

Agentura Bloomberg si také povšimla podobnosti loga Trump Social a malé britské dopravní společnosti Trailar. Ta už upozornila, že do případu zasvětila i své právníky.

„Radíme se s právníky o dalším postupu a možnostech, jak ochránit naši značku. Trailar nemá s Truth Social nic společného,“ uvedl britský dopravce v prohlášení zaslaném agentuře.