Rapper Snoop Dogg

Rapper Snoop Dogg | foto: AP

Snoop Dogg rozšiřuje podnikání. Bude prodávat kávové produkty

  • 2
Podnikatelské impérium rappera Snoop Dogga se rozrůstá. Tentokrát se jej rozhodl rozšířit o prémiovou značku kávových produktů, které pochází z Indonésie. Nově proto spolupracuje s indonéským podnikatelem Michaelem Riadym, se kterým chtějí na tomto trhu prorazit.

„Můj vztah ke kávě sahá daleko do minulosti. Během mnoha dlouhých nocí ve studiu, kdy jsem spolu s dalšími pracoval na jednom hitu za druhým, byla káva velmi důležitým palivem, která nás udržovala v pracovním chodu. Dnešním dnem proto společně s Michaelem zahajujeme činnost společnosti, která stojí za nejchutnější kávou v celé Indonésii,“ uvedl ve svém oficiálním prohlášení rapper s uměleckým jménem Snoop Dogg s tím, že mu stačil jen jeden doušek a stal se na ní hned závislým.

Indonésie patří k největším producentům kávy na světě. Tato surovina se tam začala pěstovat už ke konci šestnáctého století, a to v době nizozemského kolonialismu. Země stojí za produkcí kávových zrn Arabica i Robusta. Z Indonésie pochází také cibetková káva, která má chuť podobnou karamelu nebo hořké čokoládě a řadí se mezi nejdražší na světě.

Kávová zrna rappera Snoop Dogga pochází z oblasti Gayo na ostrově Sumatra. „Tato lokalita je proslulá vysoce kvalitními kávovými zrny. Pochází z krásné horské kotliny nedalo jezera Tawar a města Takengon,“ stojí v prohlášení.

Snoop Dogg už několik let podniká hned v několika nejrůznějších segmentech. V roce 2020 kupříkladu uvedl na trh svou vlastní značku vína. Jako hlasitý zastánce konopí má také vlastní řadu konopných produktů.

Expandovat se rozhodl ale třeba i do oblasti doplňků pro domácí zvířata a stojí i za bezlepkovými cereáliemi, která nesou název Snoop Loopz.