Jak doručovat psaní ve francouzských mokřadech? Pošťák používá motorový člun

  • 2
V severní části Francie, asi 45 minut jízdy autem od města Dunkerque, už nějakou dobu doručuje balíčky a psaní pošťák Charles Defoort. Užívá k tomu poměrně neobvyklý dopravní prostředek, a to menší motorový člun. Jiná možnost přepravy v turisticky oblíbené destinaci totiž ani možná není.

Čtyřiadvacetiletý Defoort doručuje poštu od dveří ke dveřím v malém dřevěném člunu ve francouzských mokřadech Audomarois. Ty patří mezi velmi oblíbené dovolenkové destinace. Doručování pošty pro zdejší obyvatele je ale poměrně náročnou činností, o čemž se Defoort pravidelně přesvědčuje.

„Mám mapu, ze které je patrné, kde kdo žije. Nepracuju s konkrétními adresami, ale pouze se jmény,“ řekl Defoort, který doručuje poštu na lodi v mokřadech Audomarois už více než rok, a to asi padesáti místním obyvatelům.

Hledáte práci, ve které budete spokojeni? Najděte ji na internetovém pracovním portálu jobDNES.cz.

Bažiny Audomarois se rozkládají asi na 37 kilometrech čtverečních, a podle Ramsarské úmluvy z roku 2008 jde o přírodní památku, která je součástí kulturního dědictví UNESCO. Biosférickou rezervaci každoročně navštíví tisíce turistů, a to hlavně během letních měsíců. Ty láká třeba velmi rozmanitá fauna i flóra. Během zimních měsíců ale tato oblast často zeje prázdnotou.

„V zimě tu nejsou žádní turisté, není tu vlastně skoro nikdo, takže jsme rádi, když občas uvidíme našeho pošťáka,“ řekla místní obyvatelka Alexandra Dumoulinová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz