Diskuze

Nejlepší taška je žádná, říká expertka na udržitelnou ekonomiku

Každý rok se dostane do oceánů 8 milionů tun plastů. Plastový odpad znepokojuje i EU. Ta chystá směrnici, která by od roku 2021 zavedla zákaz plastových výrobků na jedno použití. „Ve snaze zachovat totální hygienický standard vozíme z Číny brčka z látek, o kterých nic nevíme,“ říká v rozhovoru Soňa Jonášová, která se mimo jiné zabývá i způsoby, jak se zbavit odpadů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Existence lidi jako je tahle pani naznacuje brzky konec nasi civilizace.8-o

0 1
možnosti

Typický omyl pachatelů dobra. Ukážeme těm zaostalejším jak se to má dělat a oni to zopakují.

4 1
možnosti

ředitelka Institutu cirkulární ekonomiky - tento institut je třeba zrušit v zájmu zachování duševního zdraví všech občanů

3 1
možnosti

D54a75v33i26d 58H66o58r27á67k

14. 1. 2019 14:00

Já tedy našel na půdě po babce nůši a myslím, že ji v současné době patrně využiji, je ekologická, dobře se nosí, není do ní vidět a uplatním ji i na "velké" nákupy.

3 0
možnosti
Foto

M49i59r91a 50L91o26v90e

15. 1. 2019 1:39

Bozinku! Jak ja vam tu nusi zavidim! R^;-D

0 0
možnosti

L85u97m70i86r 89N45o90v90a63k

14. 1. 2019 12:08

no já dělam ve firmě na obaly už hodně let. igelitka je prdlajs. kdejaká firma u nás balí svoje produkty do nemožně komplikovaných a na výrobu a potisk náročných obalů, který - pozor! - pravidelně přebalujeme, protože už neodpovídají současné nabídce. jeden produkt (který je např. ve finále velikosti platební karty) přebalíme i čtyřikrát a spotřebujeme na něj papíru a plastu, že by paní ředitelka asi koukala... boj proti igelitkám nechápu, když já přijdu do obchodu a 50 % věcí je zbytečně v nějakym obalu a domů mi chodí tuny papírů a časopisů s nabídkama, který putujou přímo do koše...

10 0
možnosti

Ta paní je naprosto mimo, co se týká života. Zde je pár perliček:

Ušetřím za ty roky dvě třetiny ceny nových lyží a navíc nepotřebuji extra garáž, za kterou bych platila, a kde bych tyto věci musela uskladnit. Já bydlím v bytě a na uskladnění 3 kola, 3 párů lyží, 3 párů bruslí, sáněk mi stačí sklep a kolárna, které v našem dome prostě již přes 40 let jsou. Žádnou garáž si kvůli těmto pár kouskům stavět nemusím. A koupil jsem si RD s garáží, protože tam ta garáž prostě už od roku 1966 je. Mám ji snad zbourat a stydět se za ni?

A navíc jsou papírové tašky zpoplatněné. Tím prodejci říkají zákazníkům, že by si měli rozmyslet, jestli tašku skutečně potřebují. 99,9% lidem je to prostě jedno, když jim prodavačka naúčtuje 1 Kč za igelitovou kabelu. To by musela stát tak 100 Kč, aby

si lidi v nákupu za 1000 Kč této položky vůbec všimli.

Ve snaze zachovat totální hygienický standard vozíme z Číny brčka z látek, o kterých nic nevíme. To je takový problém udělat chemický rozbor dováženého plastu?

Prostě další zelený mozek (nebo mozka?) žijící v bublině, žijící z dotací, nic neprodukující, který by chtěl pouze zakazovat a přikazovat těm, co ho financují svými daněmi.

6 0
možnosti

Nejlepší taška je žádná? A ty rohlíky, máslo, sýr, šunku odnesu v kapsách?

4 0
možnosti

Používám plastové igelitky několik měsíců než se rozpadnou a pak je dám do kontejneru. Vadí mne nedostatek kontejnerů na tříděný odpad. Na plechovky nejsou téměř nikde.

Brčka nepoužívám, pivo rád piji ve skle.

Jinak její funkce je k ničemu akorát na čerpání peněz.

0 0
možnosti

Mluví rozumně, ale svůj názor na domnělou nečistotu jaderné energie by měla přemyslet.

0 2
možnosti

pi.ndy naší Mindy 8-o Ano, žijeme v blahobytu. V opačném případě by i tato paní musela začít pracovat.

9 3
možnosti

Ale vždyť má pravdu. Jednorázové několikavrstvé obaly jsou odporný nesmysl a kupování levných šuntů taktéž.

3 2
možnosti