Mark Zuckerberg a Elon Musk

Mark Zuckerberg a Elon Musk | foto: koláž iDNES.cz, Profimedia.cz

Souboj titánů. Zuckerberg přijal Muskovu výzvu, shodli se na zápase v kleci

  • 18
Technologičtí mágové Elon Musk a Mark Zuckerberg se prostřednictvím popichování na sociálních sítích dohodli na souboji v oktagonu. „Šel bych do klece,“ vyzývá na souboj majitel Twitteru Marka Zuckerberga na vlastní sociální síti. Patron Instagramu zareagoval rovněž na vlastní platformě. „Pošli mi adresu,“ přidal svou story.

Nejbohatší muž světa necouvnul a přistoupil na hru. „Vegas Octagon,“ píše, zatímco jejich veřejnou výměnu živě sledovaly stovky tisíc lidí. Musk odkazuje na nejznámější arénu v USA ve státě Nevada, kde se pravidelně konají prestižní MMA zápasy (t.j. zápasy ve smíšeném bojovém umění.)

Vzápětí na svůj tweet navázal: „Mám skvělý chvat, říkám mu mrož, spočívá v tom, že protivníka zalehnu a nedělám nic.“ Dodal, že skoro nikdy neposiluje, maximálně když vyhazuje svoje děti do vzduchu.

Devětatřicetiletý Zuckerberg má zatím po fyzické stránce navrch, začátkem června přidal fotku ve vítězné pozici po zápasu brazilského jiu-jitsu. „Poprvé jsem soutěžil a i vyhrál pár medailí,“ pochlubil se.

Odpověď Marka Zuckerberga na výzvu Elona Muska zveřejněná na Zuckerbergově Instagramu

Vizionář Musk, který nedávno oslavil dvaapadesáté narozeniny, se v poslední době médiích objevoval hlavně v souvislosti se jmenováním nové generální ředitelky Twitteru Lindy Yaccarinové, ve svých kompetencích se tak částečně omezil.

Modrá platforma bude ale brzy čelit konkurenci, řekl zdroj pro BBC. Meta totiž začátkem května ohlásila své plány pro uvedení nové textové sociální sítě na trh. Uživatelé tam budou moci sledovat stejné účty jako už nyní na Instagramu. Mluvčí Mety vývoj platformy s pracovním názvem P92 potvrdil.