Little Mac (vlevo) a Double Big Mac (uprostřed) v nabídce řetězce McDonald's | foto: McDonald's

McDonald’s v USA rozšířil nabídku. Zařadil do ní dva nové hamburgery

  • 16
McDonald’s dočasně rozšířil nabídku sendvičů z řady Big Mac. Ocení ji hlavně ti, pro které byl ikonický Big Mac buď příliš velký nebo naopak příliš malý. Počínaje čtvrtkem mohou zákazníci ochutnat sendviče Little Mac a Double Big Mac. Jedná se o menší a větší verzi vlajkové lodi fastfoodového řetězce.

Little Mac je podobný jedinému cheeseburgeru od McDonald’s. Je v něm jeden plátek z hovězího masa a trochu speciální omáčky. Stejně jako v původní verzi v něm najdete také hlávkový salát, sýr, okurek a cibuli. To vše v sezamové housce. 

Stojí 2,29 dolarů (52 Kč). Jeho větší bratr, Double Big Mac, který stojí 5,49 dolarů (124 Kč), obsahuje kromě klasických ingrediencí hned čtyři masové plátky. Má 720 kalorií a 43 gramů tuku. Pro srovnání, běžně velký Big Mac, který obsahuje dva masové plátky, stojí 3,99 dolarů (90 Kč), má 540 kalorií a 30 gramů tuku, uvádí CNN

Různé verze Bic Macu McDonald’s prodával i v minulosti. Jak uvedl deník Cleveland, v roce 2017 a 2018 se v nabídce objevili například Grand Mac a Mac Jr. Grand Mac obsahoval pouze 2 masové plátky, které byly větší než typické plátky používané v běžném Big Macu a měl také větší housku.

Lehké změny tradičních položek menu by mohly restauracím McDonald’s pomoci nalákat zákazníky, aniž by bylo třeba objednávat nové ingredience nebo školit personál kvůli novým recepturám. 

„Big Mac je víc než hamburger. Za posledních 50 let se stal mezinárodní ikonou a stálým favoritem našich fanoušků. Jsme nadšeni, že jim můžeme dopřát nové způsoby, jak si užít hamburger, který mají rádi a uspokojit touhu fanoušků všech velikostí,“ okomentovala změnu viceprezidentka společnosti McDonald’s pro inovaci menu Linda VanGosenová.

VIDEO: Navštívili jsme továrnu v Polsku, kde zpracovávají hovězí maso pro české McDonald's:

SMLSALOVINY aneb jak žít a přežít

Sledovat další díly na iDNES.tv