Lego začne prodávat největší stavebnici, model Kolosea měří půl metru

  • 276
Milovníci legových kostek si mohou letos dopřát jedinečný zážitek díky dosud největší stavebnici, kterou výrobce uvede na trh ještě před Vánoci. Sestavit Římské koloseum z více než 9 tisíc dílků potrvá i zručným stavitelům možná i více než týden. Model ikonické italské stavby bude po dokončení 27 centimetrů vysoký a široký více než půl metru.

Model Kolosea navrhl designér Rok Žgalin Kobe, který se pokusil původní stavbu co nejvěrněji napodobit. Mimo jiné použil několik různých odstínů pro kamenné prvky, aby evokoval zub času, který se na stavbě antického amfiteátru podepsal.

„Jedna z největších výzev a klíčová věc pro mě byla zachovat monumentalitu Kolosea i ve formě stavebnice lego. Taky jsem věděl, že model by měl ukázat architektonické prvky originálu, řady sloupů a oblouků v několika odlišných slozích,“ popsal práci designér.

Investice do lega je lepší než cenné papíry, tvrdí kostičkoví rekordmani

Titul největší stavebnice lego dosud držel model hvězdné lodi Millennium Falcon ze sci-fi ságy Hvězdné války, který se skládá z více než 7 500 dílků. Na českém trhu se prodává zhruba za 20 000 Kč.

Nová stavebnice se má do obchodů dostat poprvé na Černý pátek (Black Friday), tedy 27. listopadu. Na stránkách lego.com je uvedena oficiální cena 549,99 dolaru, v přepočtu tedy zhruba 12 200 korun.

Pořídíte si lego stavebnici Colloseum?

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 pondělí 23. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

Černý pátek je dnem, kdy obchodníci pořádají předvánoční výprodeje a pro americké maloobchodníky obvykle nejrušnějším nákupním dnem v roce.

,