Diskuze

Koronavirus vyjde světovou ekonomiku draho. Následky už pociťuje i Česko

Zatímco epidemie SARS odepsala ze světových trhů zhruba 40 miliard dolarů, finální účet řádění koronaviru bude zřejmě mnohem vyšší. Souhrnnou výši škod se zatím nikdo neodvažuje odhadnout, problémy však hlásí stovky firem napříč odvětvími. Obzvlášť tvrdě zasáhly dopady opatření proti šíření viru automobilový průmysl.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ON

Komu to přináší zisk,které země s toho vydělávají kdo tam ten virus asi rozšíříl.Výrobci léčiv nebo zoufalá ekonomika USA?

0 2
možnosti
LK

pokles nakonec nemusí být na škodu, alespoň pak můžeme zase vesele růst :-), svět se nepos... když chvíli nebude dost iphonů, hader je všude dosta jíst snad bude co

4 0
možnosti
Foto

"Koronavirové ztráty sčítá i filmový průmysl." - no to je neštěstí...:-)

1 0
možnosti
AS

No tak bude ta ekonomicka krize o rok driv. Aspon pujdou zase dolu ceny bytu a mlade rodiny co chteji koupit byt budou spokojene.

1 0
možnosti
JN

Bez práce si žádný byt kupovat nebudou ;-D

0 1
možnosti
LK

...holt výrobky budou muset vydržet déle, bez ohledu na vestavěné k..vítko ;-D

3 0
možnosti
AS

Tak maji zase zacit vyrabet i jinde.

1 0
možnosti
DK

bilion dolarů je to nejmenší minimum- můj osobní odhad - kvůli inkubační době a stejně stále přibývajícím novým případům ( řetězovým) ještě mnoho týdnů budou číňané zalezlí doma a kvůli drastickým protinfekčním opatřením pojede výroba s koulí na noze ......

1 0
možnosti
JN

Ty počty nových nakažených se stále snižují ačkoliv je stále více kapacit na testování, vypadá to, že kulminace už pominula. Ostatně v Číně už se hodně firem otevírá a začínají zase vyrábět.

0 0
možnosti