- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ve věci by se měl vyjádřit český vlastenec Okamura, který tento zdroj islamismu chtěl před lety zakázat a do Bruselu by měl odeslat svůj návrh zákona, který kdysi ještě v Úsvitu zpracoval...
Opět nafouknutá bublina .. Jedna se jen o zákaz některých Éček, např.
Phosphoric acid, di a triphosphates polyphosphates (E 338-452)...
To jsou přisady, které udržují maso ve zmrazené formě. Pokud se kebab nebo gyros připravuje na provozovně, jak je to zvykem třeba v Řecku, žádný problém není a myslím, že pro nás spotřebitele by bylo jen dobře ..
Jenže u nás se nikde nepřipravuje kebab ani gyros na provozovně, všechen se dováží z Německa. Musí tam být nějaké obrovská továrna, také provozovny s kebabem jsou už na každém rohu a sále přibývají. Vypadá to skoro na nějakou tureckou mafii. Ten smrad z gyrosu už nemůžu ani cejtit, dřív jsem si ho docela rád občas dal.
Ještě by EU mohla zakázat třeba banány. Prý obsahují zvýšené množství radioaktivního draslíku.
Naštěstí náš lokální Turek připravuje mleté na kebab doma dle starého rodinného receptu. Tedy není nutné řešit cokoliv v mražených polotovarech...
Nějak tak. To samé je, když přijedete do Srbska a dáte si jejich Pleskavici nebo Čevabi. To se s těmi českými zamraženými polotovary nedá srovnat. Maso semleté přímo v restauraci, tam i zrající a nakořeněné. Mohli jsme se tam po tom jejich utlouct a dávali několikrát za týden. Naprosto jiná chuť než u nás.
To já raději Gyros. Nějak jsem Kebabu nepřišel úplně na chuť, i když občas si kuřecí také dám.
Jinak zde je článek o rozdílu, sice tam není přesný popis koření, ale i tak pomůže rozlišit.
Mám to přesně naopak a preferuji vzácný jehněčí, případně telecí.
Kebab je jídlo staré určitě už několik staletí. A určitě je taky každému jasné, že fosfát není nějaká tradiční ingredience bez které se jeho výroba opravdu neobjede. A taky, že ho tam necpou proto, aby ho udělali chutnější, případně zdravější. Myslím, že za tyhle aktivity Bruselu bychom měli být spíš rádi - že se snaží, abychom nejedli, nepili a nedýchali jedy. Protože když už u nás v Evropě máme v podstatě všeho plný zadek a nikdo nehladoví (v porovnání se zhruba polovinou světa), tak už toho zas tak moc k vylepšení vlastně nezbývá.
Nebo že by to byl článek na příkaz Agrofertu? Tahle směrnice určitě panu Burešovi prodraží výrobu jeho chemických náhražek, kterými nás krmí.
Döner kebap je v Německu celkem nedávno vymyšlená věc. A ty zmražené špízy tím spíš.
Takže nejde o žádný kebab, ale o fosfáty v potravinách
Které jsou ovšem normálně povoleny, ale nedopatřením se polotovar na kebab nedostal na seznam potravin, kde to povoleno je.
Radsi bych uvital vetsi osvetu kde se fosfaty a jine dochucovadla pouzivaji!!!
At si obcan sam zvoli cim si ublizi!!!
V každých průmyslově vyráběných uzeninách, v křehčeném mase, všude tam, kde je zapotřebí zvýšit zisk náhradou části svaloviny vodou.