Diskuze

Kebab čeká nejistý osud, do jeho složení začali mluvit europoslanci

Evropský parlament si posvítí na fosfáty používané při přípravě a skladování zmraženého masa. Jejich zákaz by ale přímo ohrozil prodej oblíbeného pouličního kebabu. Turečtí majitelé stánků s kebabem připravovanou legislativu dokonce označují za diskriminaci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

D53a15v43i83d 38M27a64c28k34ů

11. 12. 2017 8:58

Ve věci by se měl vyjádřit český vlastenec Okamura, který tento zdroj islamismu chtěl před lety zakázat a do Bruselu by měl odeslat svůj návrh zákona, který kdysi ještě v Úsvitu zpracoval...;-D

0 0
možnosti
MS

Zase další výplod EU.

1 0
možnosti
VM

Opět nafouknutá bublina .. :-) Jedna se jen o zákaz některých Éček, např.

Phosphoric acid, di a triphosphates polyphosphates (E 338-452)...

To jsou přisady, které udržují maso ve zmrazené formě. Pokud se kebab nebo gyros připravuje na provozovně, jak je to zvykem třeba v Řecku, žádný problém není a myslím, že pro nás spotřebitele by bylo jen dobře .. :-)

3 0
možnosti

Jenže u nás se nikde nepřipravuje kebab ani gyros na provozovně, všechen se dováží z Německa. Musí tam být nějaké obrovská továrna, také provozovny s kebabem jsou už na každém rohu a sále přibývají. Vypadá to skoro na nějakou tureckou mafii. Ten smrad z gyrosu už nemůžu ani cejtit, dřív jsem si ho docela rád občas dal.

0 0
možnosti
JK

Ještě by EU mohla zakázat třeba banány. Prý obsahují zvýšené množství radioaktivního draslíku.

1 0
možnosti
RK

R97a79d72e40k 20K31l52o78s

4. 12. 2017 13:25

jediný co se dá jíst je vepřový kebab ;-D

3 1
možnosti
JZ

J43a80n 52Z93a56b66a23b28a

4. 12. 2017 12:41

Naštěstí náš lokální Turek připravuje mleté na kebab doma dle starého rodinného receptu. Tedy není nutné řešit cokoliv v mražených polotovarech...

0 0
možnosti
JC

J24a40n 19C91e88p86e20k

4. 12. 2017 13:07

Nějak tak. To samé je, když přijedete do Srbska a dáte si jejich Pleskavici nebo Čevabi. To se s těmi českými zamraženými polotovary nedá srovnat. Maso semleté přímo v restauraci, tam i zrající a nakořeněné. Mohli jsme se tam po tom jejich utlouct a dávali několikrát za týden. Naprosto jiná chuť než u nás.

0 0
možnosti
JC

J21a61n 49C89e93p19e84k

4. 12. 2017 12:01

To já raději Gyros. Nějak jsem Kebabu nepřišel úplně na chuť, i když občas si kuřecí také dám.

Jinak zde je článek o rozdílu, sice tam není přesný popis koření, ale i tak pomůže rozlišit.

https://www.gastrotip.cz/gyros-nebo-kebab/

1 0
možnosti
MK

Mám to přesně naopak a preferuji vzácný jehněčí, případně telecí.

2 0
možnosti
MP

Kebab je jídlo staré určitě už několik staletí. A určitě je taky každému jasné, že fosfát není nějaká tradiční ingredience bez které se jeho výroba opravdu neobjede. A taky, že ho tam necpou proto, aby ho udělali chutnější, případně zdravější. Myslím, že za tyhle aktivity Bruselu bychom měli být spíš rádi - že se snaží, abychom nejedli, nepili a nedýchali jedy. Protože když už u nás v Evropě máme v podstatě všeho plný zadek a nikdo nehladoví (v porovnání se zhruba polovinou světa), tak už toho zas tak moc k vylepšení vlastně nezbývá.

Nebo že by to byl článek na příkaz Agrofertu? Tahle směrnice určitě panu Burešovi prodraží výrobu jeho chemických náhražek, kterými nás krmí.

2 2
možnosti
JC

J89a11n 94C73h76o47b57o48t

4. 12. 2017 11:56

Döner kebap je v Německu celkem nedávno vymyšlená věc. A ty zmražené špízy tím spíš.

0 0
možnosti

Takže nejde o žádný kebab, ale o fosfáty v potravinách

0 0
možnosti
MK

Které jsou ovšem normálně povoleny, ale nedopatřením se polotovar na kebab nedostal na seznam potravin, kde to povoleno je.

0 0
možnosti
TK

Radsi bych uvital vetsi osvetu kde se fosfaty a jine dochucovadla pouzivaji!!!

At si obcan sam zvoli cim si ublizi!!!

2 0
možnosti
MK

V každých průmyslově vyráběných uzeninách, v křehčeném mase, všude tam, kde je zapotřebí zvýšit zisk náhradou části svaloviny vodou.

2 0
možnosti